Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Tulevaisuuden kunta -kiertue käynnistyy

Valtiovarainministeriö

Tulevaisuuden kunta -kiertue käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2014 klo 10:11
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriön Tulevaisuuden kunta -kiertue käynnistyy Oulusta 26.11.2014. Kiertueen teemoja ovat muun muassa kuntien tuleva rooli, kuntakonsernin kokonaisohjaus, kuntajohtaminen ja kuntatalous. Kiertue on osa liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon käynnistämää Tulevaisuuden kunta -keskustelua.

Kiertue toteutetaan seitsemällä paikkakunnalla syksyn ja alkutalven aikana. Keskustelutilaisuuksiin on kutsuttu kuntien luottamus- ja viranhaltijajohto sekä henkilöstön edustajat.

Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

  • ke 26.11.2014 Oulu
  • pe 28.11.2014 Vaasa
  • ke 10.12.2014 Kuopio
  • pe 12.12.2014 Lappeenranta
  • ke 14.1.2015 Turku
  • pe 16.1.2015 Vantaa
  • ti 27.1.2015 Rovaniemi

Vantaan tilaisuuden ohjelma välitetään myös verkkolähetyksenä.

Kolme videota alustaa kiertueen keskustelua

Herättelynä kuntakiertueen aiheisiin valtiovarainministeriö on julkaissut kolme videota, joiden teemat ovat tulevaisuuden kunta, kuntatalous ja kuntajohtaminen.

Videoilla esiintyvät liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, Tulevaisuuden kunta -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Juha Kostiainen ja kaupunkineuvos Marketta Kokkonen. Valtio-varainministeriöstä videolla puhuvat ylijohtaja, osastopäällikkö Päivi Laajala, talouspolitiikan koordinaattori Jukka Pekkarinen ja lainsäädäntöneuvos Minna-Marja Jokinen.

Katso videot:

Osa 1: Tulevaisuuden kunta 

Osa 2: Kuntatalous 

Osa 3: Kuntajohtaminen 

Lisätietoja:

projektisuunnittelija Pia-Maria Pekkinen, puh. 02955 30532 neuvotteleva virkamies Ville-Veikko Ahonen, puh. 02955 30066

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs