Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Tiedote: Suomen tulevaisuus vaatii yrittämistä ja suuria muutoksia

Kalevi Sorsa -säätiö

Tiedote: Suomen tulevaisuus vaatii yrittämistä ja suuria muutoksia

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 17:28
Julkaisija: Kalevi Sorsa -säätiö

Otsikonmukainen oli viesti Kalevi Sorsa -säätiön perjantaina 20.2.2015 järjestämässä Ikkuna yrittäjyyteen -keskustelutilaisuudessa. Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa esiintyivät startup-konsultti Sami Kuusela, AW-energy-yhtiön toimitusjohtaja John Liljelund, Tulevaisuudentutkimuskeskuksen professori Markku Wilenius ja Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander. Kommenttipuheenvuoron käytti SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman.

 

Puhujien viesti oli selvä: Toimeen on tartuttava, jotta Suomen suunta kääntyy paremmaksi. Kuuselan ydinsanoma oli, että startupit ja suuret yritykset tarvitsevat toisiaan menestyäkseen, mutta silti rakennemuutos on väistämätön. Rakennemuutoksen väistämättömyydestä puhui myös Wilenius, joka korosti, että aika tarvittaville toimille on käymässä vähiin. Tarvittavina toimina Wilenius mainitsi muun muassa palkkaamisen, yritysrahoituksen ja tarpeettoman regulaation helpottamiseen sekä julkisiin hankintoihin osallistumisen mahdollistaminen myös pienyrityksille.

 

Liljelundin johtama aaltoenergiavoimaloihin keskittyvä AW-energy on esimerkki menestyksen kynnyksellä olevasta yrityksestä, jossa suomalainen konepajaosaaminen yhdistyy uuteen cleantech-alaan. Tällaisia uuden aallon yrityksiä Suomi tarvitsee. Lisäksi Estlander esitteli, miten suuri rasite vanhemmuuden kustannukset ovat erityisesti naisvaltaisilla aloilla toimiville yrittäjille. Lindtman puolestaan korosti, että yrittämistä pitää tukea epäonnistumisetkin sallien.

 

- Lisäksi yrittäjien sosiaaliturvaa tulee kehittää esimerkiksi lyhentämällä sairasloman omavastuuaikaa neljästä päivästä yhteen, julisti Lindtman.

 

Tilaisuuden tavoitteena oli käydä ajatustenvaihtoa perinteisen työväenliikkeen ja yritysmaailman toimijoiden kesken.

 

- Tässä tavoitteessa onnistuttiin. Keskustelu ja ajatustenvaihto olivat hedelmällisellä tasolla. Uskon, että osallistujat puolin ja toisin lähtivät rikkaampina kuin saapuessaan, toteaa tilaisuuden järjestänyt projektitutkija Samuli Sinisalo Kalevi Sorsa -säätiöstä.

 

Ikkuna yrittäjyyteen -keskustelutilaisuus järjestettiin osana Kalevi Sorsa -säätiön Työllistäjät-hanketta, joka pureutuu itsensä ja muiden työllistämiseen Suomessa. Hankkeeseen voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.tyollistajat.fi.

 

Lisätietoja: projektitutkija Samuli Sinisalo, 0407050398, samuli.sinisalo@sorsafoundation.fi.

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs