Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » TEM ja Pohjoismaiden ministerineuvosto kutsuvat: Selvitys pohjoismaisesta työelämästä luovutetaan ministeri Lindströmille

Työ- ja elinkeinoministeriö

TEM ja Pohjoismaiden ministerineuvosto kutsuvat: Selvitys pohjoismaisesta työelämästä luovutetaan ministeri Lindströmille

Kutsu.
Julkaistu: 09.06.2016 klo 15:07
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Tanskan entinen ministeri ja EU-komissaari Poul Nielson on tehnyt Pohjoismaiden ministerineuvoston toimeksiannosta strategiaselvityksen työelämäalan pohjoismaisesta yhteistyöstä ja haasteista.

Raportti perustuu Nielsonin käymään yli sataan keskusteluun muun muassa ministereiden, kansanedustajien, virkamiesten, tutkijoiden sekä työmarkkinajärjestöjen kanssa kaikissa Pohjoismaissa ja itsehallintoalueilla. Lisäksi hän on käynyt keskusteluja Euroopan unionin, Euroopan taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n ja kansainvälisen työjärjestön ILOn edustajien kanssa. Raportti sisältää kehitysehdotuksia, miten pohjoismaista yhteistyötä kehitetään tulevaisuudessa.

Selvitys luovutetaan oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille, joka on Pohjoismaiden työelämäalan ministerineuvoston puheenjohtaja tänä vuonna. Ministerineuvosto käsittelee selvitystä kokouksessaan marraskuussa 2016.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita selvityksen julkistustilaisuuteen

tiistaina 14.6.2016 klo 12.30–13.30
valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan (os. Eteläesplanadi 6, Helsinki).

Tilaisuudessa Poul Nielson esittelee raportin, jonka jälkeen ministeri Lindström kertoo raportin jatkokäsittelystä. Tämän jälkeen Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Dagfinn Høybråten käyttää lyhyen puheenvuoron. Tilaisuuden alussa on kuvausmahdollisuus ja sen jälkeen mahdollisuus haastatteluihin. Tiedotustilaisuuden kielet ovat suomi, norja, tanska ja ruotsi. Tilaisuudessa on simultaanitulkkaus. Kysymyksiä on mahdollista esittää myös englanniksi.

Pyydämme toimittajia ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään maanantaina 13.6. klo 12.00 osoitteeseen viestinta@tem.fi.

Kyseessä on kolmas suuri pohjoismainen strategiaselvitys. Aiemmat selvitykset ovat koskeneet turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä terveysalaa. Meneillään on energia-alaa koskeva selvitys.

Tervetuloa!

Lisätiedot:
viestintäasiantuntija Katja Keckman, TEM, puh. +358 50 413 5513, katja.keckman(at)tem.fi
vanhempi erityisasiantuntija (viestintä) Heidi Orava, Pohjoismaiden ministerineuvosto, puh. +45 21 71 71 48, heor(at)norden.org

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs