Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SYL:n liittokokous kokoontuu pe–la 29.–30.11. Espoon Korpilammelle – liittokokouspuhujana opetusministeri Krista Kiuru

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

SYL:n liittokokous kokoontuu pe–la 29.–30.11. Espoon Korpilammelle – liittokokouspuhujana opetusministeri Krista Kiuru

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2013 klo 13:36
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 27.11.2013
Vapaa julkaistavaksi

Kaikkia Suomen noin 135 000 yliopisto-opiskelijaa edustavan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kaksipäiväinen liittokokous järjestetään Espoon Korpilammella pe–la 29.–30. marraskuuta. Kokous valitsee SYL:lle uuden puheenjohtajan ja kuusi muuta hallituksen jäsentä ensi vuodelle sekä linjaa tulevan vuoden tavoitteista ja toiminnasta.

Kokous alkaa perjantaina kello 10.00. Lauantaina kokous jatkuu klo 9.30, ja tuolloin klo 11.00 saapuu paikalle opetusministeri Krista Kiuru pitämään liittokokouspuheen. Lauantai-iltapäivällä, arviolta klo 16–17, liittokokous huipentuu hallitus- ja puheenjohtajavaalien ratkeamiseen.

Liittokokous on SYL:n ylin päättävä elin, jossa ovat edustettuina kaikki Suomen 15 ylioppilaskuntaa. Yhteensä ylioppilaskunnat nimeävät 144 varsinaista liittokokousedustajaa, ja kaikkiaan kokouksessa on läsnä noin 300 henkilöä.

Puheenjohtajapaikkaa tavoittelee kolme ehdokasta ja he ovat Mari Kröger Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta (JYY), Piia Kuosmanen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta (AYY) ja Joel Kuuva Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnasta (LTKY).

Lisäksi kuutta muuta hallituspaikkaa tavoittelee tällä tietoa kahdeksan ehdokasta*. Ylioppilaskuntien asettamia ehdokkaita ovat Jari Järvenpää (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy), Annika Kempe (Taideyliopiston ylioppilaskunta TaiYo), Hilkka Kemppi (Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY), Antti Kähkönen (Svenska Handelshögskolans Studentkår SHS), Petra Peltonen (Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY), Marko Rosenholm (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY) ja Teppo Suominen (Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY). Lisäksi Kokoomusopiskelijoiden liitto Tuhatkunta on asettanut ehdolle HYY-taustaisen Pirre Seppäsen.

Kokouksen asialistalla on sääntömääräisesti ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Lisäksi liittokokous keskustelee myös muun muassa SYL:n linjasta perustuloon ja opiskelijaliikkeen tavoitteista niin ensi vuoden EU-vaaleihin kuin jo 2015 eduskuntavaaleihin.

Tiedotusvälineet ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan opiskelijapolitiikan vuosittaista huipentumaa kokouksen molempina päivinä. Henkilövalinnoista päätetään lauantaina iltapäivällä, ja niistä tiedotetaan medialle mahdollisimman pian. Haastatteluita annetaan mieluiten lounastauoilla (pe klo 12–13 ja la klo 13–14) ja liittokokouksen päätyttyä. Haastatteluihin liittyvissä tiedusteluissa ja pyynnöissä voi ottaa yhteyttä SYL:n tiedottajaan (riitta.kappi@syl.fi, p. 041 515 2228).

SYL:n liittokokousta voi seurata suorana internet-lähetyksenä. Linkki lähetykseen tulee liittokokouksen ajaksi osoitteeseen www.syl.fi/liittokokous. Lisäksi liittokokouksen kulusta päivitetään jatkuvasti tuoreimmat käänteet SYL:n Facebook-sivulle (www.facebook.com/SYL.FIN) ja Twitteriin (www.twitter.com/SYL_FIN). Aihetunnuksena sosiaalisessa mediassa on #SYLliittari.

Lisätietoja:

pääsihteeri Juha Töyrylä, p. 041 515 2229
puheenjohtaja Marina Lampinen, p. 044 906 5007

Liittokokouksen aikana parhaiten tavoitettavissa on tiedottaja Riitta Käppi, p. 041 515 2228
s-postiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@syl.fi

Liittokokousmateriaalit löytyvät osoitteesta: http://www.syl.fi/materiaalit/liittokokous/
Verkkomateriaaleista löytyy myös ohjelma-aikataulu.

Kokouspaikka Korpilampi, Espoo, kartat: http://www.korpilampi.fi/fi/yhteystiedot/

*Ehdokasasettelu on avoinna liittokokouksessa siihen asti kunnes asialistan kohta henkilövalinnasta tulee käsittelyyn.

 

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs