Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Sofia Vikman: Opiskelun mahdollisuus sairauslomalla auttaa kuntoutumaan

Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Sofia Vikman: Opiskelun mahdollisuus sairauslomalla auttaa kuntoutumaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2014 klo 09:23
Julkaisija: Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman pitää opiskelijoiden osa-aikaista opiskelun mahdollistamista sairauslomalla tervetulleena uudistuksena. Vikmanin mukaan esitys tukee kuntoutumista, opintoaikojen lyhentämistä ja työurien pidentämistä sekä mahdollistaa joustavan siirtymisen sairauslomalta kokopäiväiseen opiskeluun.

Vikman muistuttaa, että suurin osa vuonna 2013 sairauslomalla olleesta 2760 opiskelijasta kärsii mielenterveysongelmista.

”On tärkeää, että esimerkiksi mielenterveysongelmista kärsivät opiskelijat voivat osallistua opiskeluun oman jaksamisensa mukaan. Sillä on toimintakykyä ylläpitävä ja lisäävä vaikutus,” Vikman sanoo.

Vikman pitää esitystä osana laajempaa yhteiskunnallisen ajattelun muutosta työelämän jäykkien rakenteiden purkamiseksi ja eri elämäntilanteissa tarvittavan jouston lisäämiseksi. Vikman muistuttaa, että nykyinen hallitus on tietoisesti pyrkinyt purkamaan suomalaisen työelämän ajattelua, jossa ollaan joko työelämässä tai sen ulkopuolella. Vikman kiittelee erityisesti ministeri Paula Risikon uraauurtavaa työtä kannustavan sosiaaliturvan ja työn yhteensovittamiseksi.

”Osa-aikaisen opiskelun tai työnteon esteitä on edelleen purettava. Erityisesti sairauden vuoksi opiskelun tai työelämän ulkopuolella olevia on tuettava, kannustettava ja kynnystä joustavasti palata sorvin ääreen madallettava,” Vikman sanoo.

Hallitus esittää, että jatkossa opiskelijalla on mahdollisuus vähäiseen opiskeluun sairauslomalla ilman sairaspäivärahan menettämisen pelkoa. Tällä hetkellä sairauspäivärahan ehdot estävät opintojen suorittamisen kokonaan.

Lisätietoja:

Sofia Vikman, 040-5683777

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs