Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Reserviläiset ampuvat eri puolilla maata

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläiset ampuvat eri puolilla maata

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2013 klo 09:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Kuluvalla viikolla Reserviläisliitossa järjestetään viitisenkymmentä paikallista ampumataitopäivää. Liiton jäsenyhdistysten järjestämissä tapahtumissa on mahdollisuus tutustua reserviläisten suosimiin ampumalajeihin ja niissä käytettäviin aseisiin sekä opetella turvallisen ammunnan perusteita. Jäsenille tarjotaan lisäksi monin paikoin mahdollisuutta yhteen kymmenen laukauksen ampumasuoritteeseen.

Ammunta on Reserviläisliiton laajin toimintamuoto. Yksinomaan viime vuonna liitossa järjestettiin lähes 9.000 erilaista ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin noin 60.000 osallistumiskertaa. Käytettävät aseet ulottuivat ilma-aseista puoliautomaattikivääreihin. Valtaosa ampumasuoritteista tehtiin liiton paikallisissa yhdistyksissä.

Reserviläisten mittavan ampumatoiminnan taustalla on reservin keskeinen rooli Suomen puolustusjärjestelmässä. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 350.000 henkeä, joista yli 95 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpitäminen pelkästään kertausharjoituksilla ei ole mahdollista.

Reserviläiset voivat harjoitella ammuntaa mm. Reserviläisliiton paikallisissa yhdistyksissä. Valtaosalla reserviläisyhdistyksistä on säännöllisiä ratavuoroja. Monilla on myös laina-aseita, joiden avulla ammuntaharrastuksen voi aloittaa. Lisäksi aloitteleville ampujille järjestetään ammuntaan liittyvää koulutusta.

Eniten ampumasuoritteita tehdään erilaisilla käsiaseilla, joiden saatavuutta kiristettiin aselain uudistuksen yhteydessä. Ensimmäisen käsiaseluvan ehtona on nykyisin 20 vuoden ikä sekä ampumaseurassa tapahtuva ennakkoharjoittelu. Kahden vuoden mittainen harjoittelu on mahdollista mm. Reserviläisliiton paikallisyhdistyksissä, jotka ovat käytännössä kaikki myös ampumaseuroja.

Reserviläisliiton ensimmäinen, koko maan kattava ampumataitopäivä järjestettiin vuonna 2009. Ensi vuoden ampumataitopäivä järjestetään viikolla 20.

 

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs