Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Pelastakaa Lapset vetoaa suomalaisiin: huomaa läheiset ja auta!

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset vetoaa suomalaisiin: huomaa läheiset ja auta!

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2012 klo 13:20
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry haluaa ilmaista syvän huolensa viimeaikaisiin traagisiin väkivallantekoihin liittyen. Järjestö vetoaa kaikkiin suomalaisiin, jotta jokainen miettisi omassa lähipiirissään, mitä voi tehdä läheistensä hyväksi. Järjestöillä ja vapaaehtoisilla on merkittävä rooli ehkäisevässä työssä, jolla autetaan lapsia ja nuoria.

”Ihmisten tulisi huomata lähipiirissään muiden ihmisten paha olo ja ahdistus ja pyrkiä auttamaan läheisiään ennen kuin tilanteet kärjistyvät. Jokainen suomalainen voi miettiä, mitä itse voi tehdä auttaakseen muita. Tarvitaan välittämistä ja konkreettista apua. Avun ei aina tarvitse olla rahaa, vaan lapsia, nuoria ja heidän perheitään voi auttaa monin tavoin”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

”Meidän on kyettävä tekemään ongelmille jotakin, ennen kuin ne kärjistyvät murhenäytelmiksi. Nyt käytävässä yhteiskunnallisessa keskustelussa unohtuu se tosiasia, että kolmas sektori tekee tätä tärkeää, välttämätöntä ehkäisevää työtä. Järjestöt auttavat ihmisiä merkittävästi ja tarvitsevat tukea ja resursseja työhönsä.”

Pelastakaa Lapset ry:ssä toimii tuhansia vapaaehtoisia, jotka omalta osaltaan kantavat yhteiskuntavastuuta ja työskentelevät lasten ja nuorten auttamiseksi. Järjestön toiminnan piirissä vapaaehtoiset toimivat tukiperheinä ja tukihenkilöinä, tarjoavat lapsille lomakoteja ja tukevat nuoria chat-keskusteluissa verkossa. Pelastakaa Lapset ry:n 84 paikallisyhdistyksessä tavalliset suomalaiset järjestävät monenlaista tukea ja toimintaa lapsille kautta maan.

”Hyvinvointivaltiomme on kriisissä. Lasten suojelemisessa ehkäisevä työ on monin tavoin ajettu alas. Neuvoloiden, kodinhoitajien, kerhojen, kouluterveydenhuollon ja erityisopetuksen resurssien vähentäminen ovat esimerkkinä tästä. Valtaosassa maamme kuntia rahaa ei ole riittävästi ehkäisevään työhön. Nyt tarvitaan varhaista puuttumista. Lapset ja nuoret tarvitsevat myös harrastustoimintaa, jotta voivat kokea yhteenkuuluvuutta, saada onnistumiselämyksiä ja aikuisten tukea. Erilaiset kerhot, urheiluseurat ja yhdistykset voivat tarjota nuorelle elämän sisältöä, motivaatiota ja henkireiän arjen paineissa”, toteaa Markkula-Kivisilta.

Tragedioiden syntyminen voidaan estää varhaisella puuttumisella. Tarvitaan resursseja, tahtoa ja konkreettisia välittämistekoja. Muista ihmisistä välittämistä ei voida kokonaan ulkoistaa valtion tehtäväksi. Mitä sinä olet valmis tekemään tukeaksesi muita?

Lisätietoja:

Hanna Markkula-Kivisilta, pääsihteeri, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 462 1148

hanna.markkula-kivisilta@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä muutoksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs