Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » PAMin Julkunen: Työelämä on edelleen sukupuolittunutta

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAMin Julkunen: Työelämä on edelleen sukupuolittunutta

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2015 klo 15:42
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Osa-aikatöiden keskittyminen naisille on merkki siitä, ettei Suomessa ole vieläkään pystytty poistamaan työelämän sukupuolijakoja, toteaa Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen. Julkunen puhuu Porissa 19.3. klo 17.

Osa-aikatyö on arkea palvelualoilla. Yli 310 000 työntekijää hankkii elantonsa osa-aikaisena. Tämä on lähes 15 prosenttia kaikista työntekijöistä. Määrä on ollut jatkuvassa kasvussa, ja erityisen huolestuttavaa on se, että kaikista osa-aikaisista työntekijöistä naisia on 70 prosenttia.

-  Palvelualojen tulevaisuuden arvonlisäys tulee perustumaan nimenomaan palvelutasojen kasvuun. Ammattitaitoinen, koulutettu ja sitoutunut työvoima on palvelualojen katalysaattori. Tämä edellyttää myös työnantajilta arvostavaa asennetta työntekijöitä kohtaan.

-  Näin Minna Canthin päivänä on hyvä hetki katsoa tasa-arvokäsityksiämme kriittisestikin, jotta voimme luoda entistä parempaa huomista. Osa-aikaisuuden keskittyminen nimenomaan naisille on vakava merkki siitä, ettei Suomessa ole pystytty vieläkään poistamaan työelämän sukupuolijakoja, toteaa Julkunen.

Osa-aikatyö johtaa osa-aikaelämään. Palkkatuloilla on vaikeaa tai mahdotonta tulla toimeen, jolloin osa tuloista joudutaan hakemaan sosiaaliturvan kautta. Koko elämän mittainen osa-aikaisuus johtaa myös eläkkeen riittämättömyyteen ja kohonneeseen köyhyysriskiin.

- Kyllä lähtökohtana tulee olla, että työllä tulee toimeen. Työnantajat ovat itse asiassa aiheuttaneet yhteiskuntakriisin omilla toimillaan. Päätösvalta yhteiskunnan tulonmuodostuksesta ja -jaosta on valunut poliitikoiden käsistä yksittäisten yritysjohtajien käsiin. Suuret konsernit käyttävät häikäilemättä varjovaltaansa, joka johtaa yhä syvempään luokkajakoon. Tämä on demokratian irvikuva, Julkunen toteaa.

Kaarlo Julkunen puhuu Minna Canthin päivänä 19.3. kello 17.00 Porissa Vasemmistoliiton ja Satakunnan Työn vaalikahvilassa (Eteläpuisto 14, Pori).

Lisätietoja:
Kaarlo Julkunen, 2. varapuheenjohtaja, 0500 417 187

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs