Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Päättäjien sitouduttava puolustusmenojen korottamiseen

Reserviläisliitto tiedottaa

Päättäjien sitouduttava puolustusmenojen korottamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2014 klo 12:54
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto vaatii päättäjiä sitoutumaan puolustuksen lisärahoitukseen. Puolustusvoimien komentajan mukaan minimikorotustarve on vuonna 2016 noin 50 miljoonaa ja vuoteen 2020 mennessä asteittain 150 miljoonaa euroa indeksikorotusten lisäksi. Lisärahoitus on tarpeen erityisesti vanhenevan kaluston korvaamiseksi.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen tulevaksi vahvuudeksi on määritelty 230.000 henkilöä, joista suuri osa on alueellisiin joukkoihin sijoitettuja reserviläisiä. Merkittävä osa näiden joukkojen kalustosta vanhenee lähivuosina eikä sen uusiminen ole mahdollista nykyisen puolustusbudjetin puitteissa.

- Mikäli tätä kalustoa ei saada uusittua, joudutaan Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuutta karsimaan tasolle, joka ei enää mahdollista koko maan alueen puolustamista, toteaa Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola.

Minimikorotustarve on kirjattu myös Eduskunnan viimeisimpään puolustus- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon mutta päätös siitä on määritelty tehtäväksi vasta seuraavalla vaalikaudella. Reserviläisliitto ei tätä hyväksy vaan vaatii puolueita ottamaan selkeän kannan puolustusmäärärahakysymykseen ja Suomen puolustuksen tulevaisuuteen jo ennen keväällä 2015 järjestettäviä eduskuntavaaleja.

Puolustusministeri on nimittänyt parlamentaarisen seurantaryhmän pohtimaan Suomen puolustuksen tulevaisuutta. Puheenjohtaja Mikko Savolan mukaan on erittäin valitettavaa, että osa puolueista on jo nyt irtisanoutumassa yhteisestä, tärkeästä tavoitteesta turvata kansallisen puolustuksen resurssit.

- Puolustusvoimien tehtävänä tulee myös jatkossa olla koko Suomen puolueen puolustaminen itsenäisesti ja uskottavasti. Tämän edellytyksenä ovat riittävän suuret, hyvin varustetut ja koulutetut sodan ajan joukot sekä suomalaisten korkea maanpuolustustahto. Lisäksi tarvitaan reserviläisten omaehtoista toimintaa ja koulutusta, jonka järjestämiseen tarvittavat resurssit on myös turvattava, muistuttaa Savola.

Lisätietoja puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs