Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Pääluottamusmiehen kuuluu tukea neuvottelujärjestelmää

Teknologiateollisuus ry

Pääluottamusmiehen kuuluu tukea neuvottelujärjestelmää

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2014 klo 19:17
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

ABB Oy:n Helsingin Motors and Generators -yksikön työntekijöiden pääluottamusmiehen työsuhde on päättynyt 8.12.2014 luottamuspulan takia. Luottamuspula liittyy henkilön kyvyttömyyteen hoitaa tehtäväänsä luottamusmiesjärjestelmän edellyttämällä tavalla.

"Pääluottamusmiehen työsuhteen päättäminen on poikkeuksellista ja aina korkean kynnyksen takana. Se vaatii erityistä harkintaa. Pääluottamusmiehen tehtävänä on edustaa henkilöstöä ja toimia neuvotteluosapuolena työnantajan kanssa työpaikan hyväksi. ABB:n tapauksessa pääluottamusmies on ymmärtänyt asemansa täysin väärin. Hän on jatkuvasti käynnistänyt laittomia lakkoja, puolessa vuodessa jopa kolme kertaa. Edellytyksiä työsuhteen jatkamiselle ei tässä tilanteessa enää ollut", Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen toteaa.

Luottamusmiehen keskeisenä tehtävänä on toimia osana paikallista työehtosopimuksen toteuttamiseen liittyvää neuvottelujärjestelmää ja huolehtia osaltaan muun muassa, että työehtosopimusta sovelletaan oikein ja työrauhaa ylläpidetään sekä edistetään.

ABB:n tapauksessa työtuomioistuin on langettanut laittomista lakoista tuomiot. Työtuomioistuin on todennut päätöksessään muun muassa, että ”Pääluottamusmiehen on katsottava toimillaan asettuneen aktiivisesti tukemaan lakkoja”.

Lisätietoja Teknologiateollisuudessa:

Työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, 0400 894 220, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs