Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Opiskelijat mukana Eurooppa-päivän riennoissa perjantaina 9.5.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Opiskelijat mukana Eurooppa-päivän riennoissa perjantaina 9.5.

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2014 klo 17:22
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 7.5.2014

Brysseliin tarvitaan opiskelijamyönteisiä meppejä! Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK kampanjoivat yhdessä opiskelija- ja ylioppilaskuntien kanssa nuorten ja opiskelijoiden äänen kuulumisen puolesta eurovaaleissa.

Korkeakouluopiskelijoiden yhteistä Hei, kuule EU! - Opiskelijoiden Eurooppa -eurovaalikampanjaa käydään pääsääntöisesti sosiaalisessa mediassa ja korkeakoulukaupunkien kampuksilla. Kampanjan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ja nuorten aktiivisuutta Euroopan parlamentin vaaleissa ja tuoda nuorille ja opiskelijoille tärkeitä teemoja yleiseen keskusteluun.

Eurooppa-päivänä perjantaina 9.5. SAMOK ja SYL ovat mukana Helsingissä Lasipalatsin Bio Rexissä järjestettävässä koko päivän tapahtumassa. Kaikille avointa ohjelmaa on klo 10.00-15.00.

“Opiskelijoille Eurooppa on mahdollisuus. Liikkuvuus parantaa eurooppalaista korkeakoulutuksen laatua, kun jaetaan yhteisiä kokemuksia ja tehdään yhteistyötä. Vaikka nuorisotyöttömyys on iso ongelma, liikkuvuus mahdollistaa kohtaamisen, verkostoitumisen ja työllistymisen koko Euroopan alueella”, SAMOKin hallituksen jäsen Anniina Sippola sanoo.

“Nuorisotyöttömyys on ratkaistava tulevan vaalikauden aikana. Tähän työhön tarvitaan koko Eurooppaa. Me näemme tärkeänä, että opiskelijat kiinnostuvat vaikuttamisesta  myös vaalien välillä”, SYL:n hallituksen varapuheenjohtaja Jari Järvenpää muistuttaa.

Hei, kuule EU! -kampanjaa voi seurata tykkäämällä Facebook-sivuistamme https://www.facebook.com/kuuleEU. Kampanjaa käydään myös Instagramissa (@kuule_eu) sekä Twitterissä aihetunnuksella #kuuleEU.


Hei, kuule EU! -kampanjan teemat

1. Kestävä Eurooppa
Huolehtimalla sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta ja kestävästä kehityksestä, luottamus Eurooppaan säilyy.

2. Mahdollisuuksien Eurooppa
Väestön ikääntyessä tulee varmistaa nuoren sukupolven pääsy koulutukseen ja työelämään.

3. Avoin Eurooppa
Euroopan Unionin päätöksenteon läpinäkyvyyttä on kehitettävä määrätietoisesti. Opiskelijoiden ja nuorten äänellä on oltava aidosti merkitystä jo valmisteluvaiheessa.

4. Rajaton Eurooppa
Kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua, työskennellä ja opiskella EU-maissa.

5. Suvaitsevainen Eurooppa
Moniarvoisuus on Euroopan voimavara. Meidän kaikkien tulee vaalia arvostavaa, kunnioittavaa ja moninaisuuden mahdollistavaa ilmapiiriä.

Lisätietoja:
SAMOKin hallituksen jäsen Anniina Sippola, p. 050 389 1004, etunimi.sukunimi@samok.fi
SYL:n varapuheenjohtaja Jari Järvenpää, p. 044 906 5005, etunimi.sukunimi@syl.fi

Eurooppa-päivän 9.5. ohjelma Lasipalatsin Bio Rexissä
http://ec.europa.eu/finland/news/press/eurooppa-paiva2014_fi.htm
Tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto. SYL:lla ja SAMOKilla on tapahtumassa oma ständi.

Eurooppa-päivänä järjestetään lukuisia tapahtumia myös muualla Suomessa.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs