Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Mureneva maanpuolustustahto ja ankaroituvat rangaistukset Nuoruus hallitusohjelmassa -sarjan analyysissa

Nuorisotutkimusseura ry

Mureneva maanpuolustustahto ja ankaroituvat rangaistukset Nuoruus hallitusohjelmassa -sarjan analyysissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2015 klo 14:15
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

Viime viikkojen julkinen keskustelu on ajanut suomalaisia syvemmälle omiin poteroihinsa. Syyllisiä heikentyvään yhteishenkeen ja turvallisuudentunteeseen etsitään kiihkeästi yleisön vaatiessa suureen ääneen rikoksentekijöiden ankarampia rangaistuksia. Vaan mitä tapahtuu maanpuolustustahdolle, kun Suomi jakautuu? Entä mitä puolustuskyvylle, jos maanpuolustustahto menetetään? Lue tutkija Tiia Laukkasen ja dosentti Mikko Salasuon viiltävä analyysi Suomen mentaalisesta tilasta! Entä rangaistaanko rikoksentekijöitä riittävästi? Miltä näyttää Suomen kriminaalipoliittinen tulevaisuus? Näihin kysymyksiin vastaavat tutkija Helena Huhta ja professori Päivi Honkatukia

Nuoruus hallitusohjelmassa -sarjan tekstit ovat luettavissa teemasarjan oman sivun kautta www.nuorisotutkimusseura.fi/nuoruus-hallitusohjelmassa-kirjoitussarja (johdannon alla) sekä uusimmat kirjoitukset alla olevien linkkien kautta.

”Ratkaisujen Suomi” nuorten ja kriminaalipolitiikan näkökulmasta – huomioita hallitusohjelmasta (pdf) 
Helena Huhta & Päivi Honkatukia

Vastakkainasettelujen Suomi – Mitä tapahtuu maanpuolustustahdolle, kun arvomaailmat törmäävät ja kansa jakautuu? (pdf)
Tiia Laukkanen & Mikko Salasuo

Nuorisotutkimusverkoston Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarja analysoi Juha Sipilän hallitusohjelman nuorisovaikutuksia. Kirjoitussarjassa parikymmentä alansa tutkijaa pureutuu aiheeseen oman erityisalansa näkökulmasta. Kirjoittajina toimii monitieteinen joukko tutkijoita niin Nuorisotutkimusverkostosta kuin yliopistoista ja tutkimuslaitoksista. Tutkijoilta on pyydetty tiiviitä analyyseja ja vapautettu heidät  akateemisista muotoseikoista kannustaen kantaaottavuuteen, kriittisyyteen ja rohkeuteen – tutkimusperusteisuutta unohtamatta. 

Debatointiterveisin

Sarjan toimittajat

Elina Pekkarinen & Sinikka Aapola-Kari
elina.pekkarinen@nuorisotutkimus.fi p. 040 8468624
sinikka.aapola-kari@nuorisotutkimus.fi 

 

 

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs