Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ministeri Ihalainen: Pk-yrittäjyyttä ja itsensä työllistäjiä tuettava vielä hanakammin ensi kaudella

SDP Tiedotus

Ministeri Ihalainen: Pk-yrittäjyyttä ja itsensä työllistäjiä tuettava vielä hanakammin ensi kaudella

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2015 klo 13:45
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n Työ- ja yrittäjäseminaarissa tänään puhunut työministeri Lauri Ihalainen korostaa Suomen kasvun eväiden löytyvän muun muassa pienistä ja keskisuurista yrityksistä.

- Yksinyrittäjiäkään ei pidä tässä kohtaa unohtaa, sillä vaikka he eivät suoraan työllistä muita, työllistävät he usein välillisesti toisia yksinyrittäjiä. Esimerkiksi putkimies voi tarvita sähkömiestä tai kirjanpitäjää.

Ihalainen korostaa, että pk-sektorin tukeminen on koko Suomen talouden kannalta tärkeää, ja siksi tulevalla vaalikaudella työtä on jatkettava.

- EU-reittejä on vietävä eteenpäin ALV-alarajan korotusta. Nykyinen hallitus korotti rajaa niin paljon kuin sitä kansallisella päätöksellä oli mahdollista korottaa. Lisäksi on tuettava kasvuhakuisia yrityksiä poistamalla rahoituksen pullonkauloja sekä sujuvoittamalla lupaprosesseja.

- Varsinaiseen yrittämiseen liittyvien seikkojen lisäksi on pidettävä huoli yrittäjien jaksamisesta. Siksi on helpotettava yrittäjien arkea mm. kaventamalla sairasloman omavastuuta kolmella päivällä ja korjattava heidän perheenjäsentensä sosiaaliturvaan liittyvät epäkohdat.

 

Lisätiedot:

Erityisavustaja Jenni Karjalainen 040 751 5496

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs