Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Metropolihallinto kiinnostaa - lausuntoja saatiin 76

Valtiovarainministeriö

Metropolihallinto kiinnostaa - lausuntoja saatiin 76

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2014 klo 08:59
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Metropolihallintolakia valmistelevan työryhmän väliraportista saatiin määräaikaan mennessä 76 lausuntoa, joista 24 oli kuntien ja 52 muiden tahojen lausuntoja. Lausuntoaika päättyi perjantaina 4. heinäkuuta 2014.

Työryhmän väliraportista annetut lausunnot ovat luettavissa valtioneuvoston hankerekisterissä. Lausunnot löytyvät hankenumerolla VM093:00/2013 välilehdeltä ”Asiakirjat”.

Kunnilla on mahdollisuus täydentää lausuntojaan 25. heinäkuuta asti, jotta kunnat voivat ottaa kantaa väliraportin ehdotuksiin myös valmisteilla olevan sote-järjestämislain näkökulmasta.

Yhteenveto työryhmän väliraporttia koskevista lausunnoista julkaistaan elokuussa.

Valmistelutyö jatkuu

Metropolihallintolakia valmisteleva työryhmä jatkaa lainvalmistelua lausuntopalautteen pohjalta. Työryhmän toimikausi päättyy ja hallituksen esitysluonnoksen on tarkoitus valmistua 15. syyskuuta 2014 mennessä.

Väliraportissa ehdolla kaksi vaihtoehtoista hallintomallia

Lausunnoilla olleessa väliraportissaan työryhmä ehdotti kahta vaihtoehtoista hallintomallia metropolihallinnoksi.

Vähimmäistehtävät-mallissa metropolihallinnon tehtävät olisivat luonteeltaan strategisia. Metropolihallinto voisi tässä tapauksessa koskea laajempaa aluetta, johon kuuluisivat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Sipoo, Vihti, Mäntsälä, Hyvinkää, Lohja, Porvoo ja Riihimäki.

Laajassa mallissa metropolihallinnon tehtäväkokonaisuus olisi kattava. Tehtävien laajuuden ja merkittävyyden vuoksi hallinto rajoittuisi pienempään kuntajoukkoon, johon kuuluisi niin kutsuttu metropolihallinnon ydinalue: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula ja Sipoo.

Työryhmän väliraportti (pdf)
Ota kantaa: minkälainen metropolihallinto tarvitaan? (otakantaa.fi)
Metropolipolitiikka valtiovarainministeriön sivuilla

Lisätietoja

finanssineuvos Teemu Eriksson, puh. 0295 530 177
etunimi.sukuni@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs