Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Maanpuolustusjärjestöt tärkeä osa puolustusjärjestelmäämme

Reserviläisliitto tiedottaa

Maanpuolustusjärjestöt tärkeä osa puolustusjärjestelmäämme

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2014 klo 11:36
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto on huolissaan vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja -koulutukseen tarkoitettujen määrärahojen leikkaussuunnitelmista. Parhaillaan Eduskunnan käsittelyssä olevassa valtion talousarvioesityksessä rahoitusta on laskettu viidennes. Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola ei ymmärrä tätä.

- Samaa aikaan kun määrärahojamme leikataan, meille suunnitellaan aiempaa suurempaa roolia puolustusjärjestelmässämme. Parhaillaan perustettavien, uusien paikallisjoukkojen toiminta rakentuu pitkälti meidän reserviläisten varaan. Eduskunnan onkin jämerästi päätettävä määrärahatason pitämisestä viime vuoden tasolla.

Reserviläisjärjestöillä sekä erityisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksellä on iso rooli Puolustusvoimien uusien paikallispataljoonien kouluttamisessa ja niihin sijoitettujen reserviläisten kenttäkelpoisuuden ylläpitämisessä. Myös sopivien reserviläisten etsiminen on ollut osaksi reserviläis- ja muiden maanpuolustusjärjestöjen vastuulla.

Keskiviikkona Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston kuultavana ollut Reserviläisliitto vaatii, että maanpuolustusjärjestöjen tukemiseen tarkoitettu määräraha säilytettäisiin vähintään kuluvan vuoden tasolla. Liitto myös muistuttaa siitä, että vapaaehtoisella maanpuolustuskoulutuksella ja reserviläistoiminnalla on nykyään tärkeä rooli puolustusjärjestelmässämme.

Ensi vuonna kertausharjoituksiin kutsutaan 18.000 reserviläistä. Lauantaina Kokkolassa vierailleen Savola mukaan tasoa voidaan pitää oikean suuntaisena mutta tyydyttävänä.

- Viimevuosien olemattomat kertausharjoitusmäärät nousevat tulevina vuosina. Tarvitsemme silti paljon lisää vapaaehtoista koulutusta, jolla turvataan alueittain reserviläistemme kenttäkelpoisuus.

Reserviläisliiton mielestä jokaisen sodan ajan joukkoihin kuuluvan reserviläisen olisi päästävä kertaamaan vähintään viiden vuoden välein.

Puheenjohtaja Mikko Savola on tänään tiedotusvälineiden tavattavissa klo 16.00 Kokkolan Sokos Hotel Kaarlessa. Hotellissa järjestettävään Reserviläisliiton piiri-infoon osallistuu runsaasti aktiivireserviläisiä Keski-Pohjanmaan alueen reserviläisyhdistyksistä. Lisätietoja puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs