Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lindtman: Budjettiesitys lisää työttömyyttä ja laskee osaamistasoa

SDP Tiedotus

Lindtman: Budjettiesitys lisää työttömyyttä ja laskee osaamistasoa

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2015 klo 16:36
Julkaisija: SDP TiedotusSDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman suhtautuu varauksella valtiovarainministeriön budjettiesitykseen. Vaikka esityksessä on hyviäkin asioita, Lindtman kritisoi budjettiesitystä näköalattomuudesta. Lindtmanin mukaan on huolestuttavaa, että hallitus heikentää työllisyyden näkymiä.

”Suomessa on puoli miljoonaa työtöntä. Silti hallitus leikkaa työllistämisrahoista 50 miljoonaa euroa samalla, kun työttömyyden kasvusta on tulossa valtiolle yli 200 miljoonan euron lisälasku. Tässä tilanteessa on järjetöntä leikata yrittäjien starttirahoista ja palkkatukirahoista. Vetoan hallitukseen: arvioikaa uudelleen työllisyyspolitiikkanne. Suomi tarvitsee nyt työtä ja työttömät tarvitsevat työpaikkoja. Tämä budjettiesitys lisää työttömyyttä ja siitä aiheutuvia kustannuksia.”

”Työllisyysmäärärahojen leikkaukset tarkoittavat sitä, että neljä viidestä työttömästä jää oman onnensa nojaan. Se olisi kestämätöntä. Siksi hallituksen tulee budjettiriihessä lisätä aktiivitoimiin tarkoitettuja työllisyysmäärärahoja.”

Lindtmanin mukaan on vastuutonta, että hallitus laskee Suomen osaamistasoa koulutusleikkauksilla.

”Suomen kilpailukykyvaltti numero yksi on osaaminen ja siitä SDP haluaa pitää kiinni. Hallituksella on vielä mahdollisuus harkita uudestaan ja perua Suomen osaamistasoa heikentävät koulutusleikkaukset. Suomella ei ole varaa osaamistason laskuun.”

”Toistan viestimme hallitukselle: Kuunnelkaa suomalaisia opettajia ja perukaa osaamistasoa laskevat leikkaukset. Muussa tapauksessa SDP:n on harkittava välikysymystä osaamistasoa laskevista koulutusleikkauksista.”

 

Lisätietoja: Antti Lindtman, 040 577 6255

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs