Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Liikunta-alan ammattilaiset verkostoituivat alan suurtapahtumassa Tampereella

Tampereen Messut

Liikunta-alan ammattilaiset verkostoituivat alan suurtapahtumassa Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2013 klo 19:03
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUILLA TEHTIIN MONIN TAVOIN STAATTISESTA DYNAAMISTA

Liikuntapaikkojen, viheralueiden, kuntoliikunnan ja fysioterapian ammattilaiset kokoontuivat 14.–15.3.2013 Tampereelle alan johtavaan messutapahtumaan. Kaikkien aikojen suurimpiin Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messuihin tutustui 2333 messuvierasta. Messuilla olivat mukana kaikki alan merkittävät toimijat. Näytteilleasettajia oli ennätykselliset 151. Tapahtumassa esiteltiin alan uusimmat tuotteet, palvelut, laitteet ja ratkaisut sekä luotiin katsauksia alan tilanteeseen ja tulevaisuuteen. Seuraavan kerran tapahtumakokonaisuus toteutetaan vuonna 2015.

– Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut onnistuivat erinomaisesti. Tämä tapahtuma toimii todellisena alan ammattilaisten kohtauspaikkana, jossa liikunta-alan toimijat voivat verkostoitua, kouluttautua ja luoda uusia kontakteja sekä tutustua alan uutuuksiin. Tapahtumassa nostettiin myös laajasti esille alan ajankohtaisia kysymyksiä ja teemoja. Messujen slogan Staattisesta dynaamiseksi heijastui myös tapahtuman ohjelmasisältöön, sillä kävijät pääsivät kokeilemaan messuilla uusimpia laitteita sekä monia lajeja aina tankotanssista ampumiseen, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.


Kansanedustaja Timo Heinonen: Liikuntapaikkarakentaminen vaatii erityisosaamista

Vuoden Liikuntapaikka -palkinnon jakanut valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen korosti erikoisosaamisen tärkeyttä liikuntapaikkarakentamisessa.

– Rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien ammattitaito luo liikkumiselle toimivat ja turvalliset olosuhteet. Tämä osaaminen on tänä päivänä erityisen arvokasta. Osaamista ja uutta ajattelua tarvitaan myös päättäjiltä. Liikuntapaikkarakentaminen on saanut paljon julkisuutta viime aikoina, eikä vain positiivisessa mielessä. Laukaassa kuolemaan johtanut maneesin sortuminen oli kauhea uutinen ja se on otettava vakavasti. Liikuntapaikkarakentaminen vaatii monelta osin erityisosaamista, oli rahoittajana sitten kunta tai yksityinen toimija. Olennaista on se, miten Laukaan kaltaisilta tilanteilta voisimme tulevaisuudessa välttyä. Meidän täytyy katsoa kriittisesti koko prosessia liikuntapaikkojen suunnittelusta laadukkaaseen tarkastustoimintaan ja ylläpitoon. Itse ajattelen niin, että liikuntakäytössä olevat tilat tulisi tarkastaa rakenteiden osalta esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden välein. Vastaavaa ei enää saa päästää tapahtumaan, sanoo kansanedustaja Timo Heinonen.


Vuoden Liikuntapaikka 2013 on Espoon Honkahalli

Vuoden Liikuntapaikkana 2013 palkittiin Espoossa Tapiolan urheilupuistossa sijaitseva Honkahalli. Koripallojunioreiden harjoitushalliksi keväällä 2011 valmistuneen Honkahallin on rakennuttanut Tapiolan Honka ry. Palkinnon jakoivat messujen avajaisissa valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen, rakennusneuvos Risto Järvelä opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä sekä painivalmentaja Pertti Ukkola Koovee ry:stä. Tunnustuksen ottivat vastaan Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen ja Kiinteistö Oy Honkahallin puheenjohtaja Kari Kaario. Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön virkamiehet yhdessä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Tunnustus jaettiin 9. kerran.
Vuoden Liikuntapaikka 2013 -lehdistötiedote osoitteessa www.sportec.fi (Medialle).


Seminaarit ja lajinäytökset saavuttivat suuren suosion

Messuilla pidetyt ajankohtaiset seminaarit keräsivät runsaasti kuulijoita. Käsiteltyjä teemoja olivat muun muassa liikuntapaikkojen rakentaminen ja kunnossapito, arki- ja lähiliikunta, hyvinvointi ja jaksaminen sekä alan näkymät, haasteet ja mahdollisuudet. Suomeen ensivierailun tehnyt liikunta-alan asiantuntija ja hollantilaisen tutkimuskeskus Kennispraktijkin johtaja Johan Steenbergen puhui asiakassitouttamisesta SKY ry:n suositussa seminaarissa. Tapahtumassa nähtiin useita lajiesittelyjä ja näytöksiä niin messuille toteutetuilla aktiivialueilla kuin myös osastoilla näytteilleasettajien toimesta. Tankotanssin Suomen mestarin Henriikka Roon esitykset vetivät yleisöä. Ohjattua toimintaa oli järjestetty myös lapsille ja koululaisille.

Liikuntapaikkojen ammattimessutapahtuma Sportec toteutettiin 11. kerran, kuntoliikunnan ammattimessutapahtuma Gymtec kuudennen kerran, viheralueiden ammattilaisten Greentec-messut ja fysioterapian ammattilaisten Fysiotec-messut kolmannen kerran. Tampereen Messut Oy toteutti messut yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kuntaliiton / Efeko Oy:n, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, K&F Professional -lehden, lajiliittojen ja alan yritysten kanssa.


Mediamateriaalit: Avajaisten puheenvuorot, lisätiedot Vuoden Liikuntapaikasta 2013, messujärjestäjän ja näytteilleasettajien lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin löytyvät osoitteesta www.sportec.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.sportec.fi, www.greentec.fi, www.gymtec.fi, www.fysiotec.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 0207 701 230, 040 350 0445, mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs