Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen: Kuntakokeilut edistävät nuorisotakuun toteutumista kunnissa

Valtiovarainministeriö

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen: Kuntakokeilut edistävät nuorisotakuun toteutumista kunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 09:43
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Monissa kunnissa nuorisotakuun edistäminen on lähtenyt liikkeelle lupaavin tuloksin. Parhaita tuloksia on saatu sellaisissa kunnissa, joissa viranomaisten ja muiden tahojen yhteistyö on toiminut mutkattomasti.

"Haasteeksi monessa kunnassa ovat nousseet erityisesti tiedonkulkuun ja yhteistyöhön liittyvät ongelmat. Monialainen yhteistyö on erittäin tärkeää nuorisotakuun onnistuneen toteuttamisen kannalta. Nyt valtiovarainministeriön käynnistämissä kuntakokeiluissa yhtenä toimintamallina on nuorisotakuu. Kokeilujen tarkoituksena on edistää nimenomaan viranomaisten yhteistoimintaa ja tiedonkulkua", sanoo liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen puhui 9.4. pidetyssä Nuorisotakuun ensimmäistä vuotta ja jatkoa luotaavassa tilaisuudessa. Tilaisuudessa puhuivat kaikki ministerit, joiden hallinnonalaa nuorisotakuu koskettaa. Tilaisuudessa käytiin läpi erityisesti, mitkä ovat nuorisotakuun ensimmäisen vuoden tulokset tutkimuksellisen tiedon valossa. Lisäksi ministerit esittelivät, miten nuorisotakuun toteuttaminen etenee heidän hallinnonaloillaan.

"Onnistumisia ja hyviä esimerkkejä löytyy. Esimerkiksi Hämeenlinnassa on koottu kaikki nuorille suunnatut palvelut saman katon alle. Pohjois-Savossa taas viranomaisten lisäksi nuorisotakuun toteuttamiseen on valjastettu mukaan palveluntarjoajat ja yrittäjät. Kuntakokeiluilla haetaan lisää vaikuttavuutta, kun nuorten palveluita ja palvelukokonaisuuksia pyritään saamaan vaikuttavammiksi ja tehokkaammiksi", esittelee liikenne- ja kuntaministeri Virkkunen.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Sini Korpinen, p. 050 5749 514
Ylijohtaja Silja Hiironniemi, p. 02955 30220

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs