Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lausunnonantajat: Kunnallinen eläkejärjestelmä ei ole kriisissä

Valtiovarainministeriö

Lausunnonantajat: Kunnallinen eläkejärjestelmä ei ole kriisissä

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 12:45
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Kunnallinen eläkejärjestelmä ei ole kriisissä, arvioidaan kuntaeläkeselvityksestä annetuissa lausunnoissa. Lähes kaikki lausunnonantajat kannattavat eläkejärjestelmän maksurakenteen ja Kevan hallinnon uudistamisen selvittämistä.

Selvitys kuntaeläkkeiden rahoituksesta valmistui 4. elokuuta, ja sen teki selvityshenkilö Jukka Ahtela. Selvityksen teetti valtiovarainministeriö yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Sitä olivat ehdottaneet Kuntatyönantajat ja palkansaajakeskusjärjestöt.

Varatuomari Ahtelan selvitykseen saatiin lausunnot kunta-alan pääsopijajärjestöiltä, Suomen Kuntaliitolta, kunnalliselta eläkelaitokselta Kevalta, Finanssialan Keskusliitolta ja muutamalta muulta taholta.

Kaikki lausunnonantajat yhtyivät selvityshenkilö Ahtelan näkemykseen, että kunnallinen eläkejärjestelmä ei ole kriisissä. Näköpiirissä ei myöskään ole uhkatekijöitä, jotka vaatisivat pikaisia toimia.

Lähes kaikki lausunnonantajat kannattivat kunnallisen eläkejärjestelmän maksurakenteen selvittämistä ja Kevan hallinnon uudistamisen selvittämistä.

Lausunnonantajilla oli erilaisia näkemyksiä siitä, onko kunnallisen ja yksityisen eläkejärjestelmän välillä rajapintaongelmia.

Varauksellisesti suhtauduttiin Ahtelan ehdotukseen siitä, että pitkällä aikavälillä selvitettäisiin kunnallisen eläkejärjestelmän ja yksityisen työeläkejärjestelmän yhdistämistä.

Jukka Ahtelan selvityksen jatkotyö etenee valtiovarainministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön johtamana yhteistyönä.

Tiedote kuntaeläkeselvityksestä (4.8.)

Selvitys ja lausuntoanalyysi

 

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Marja Isomäki, puh. 02955 30414, etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs