Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kutsu seminaariin 13.–14.10.2015 – yli sata korkeakoulujen edustajaa keskustelemassa korkeakoulujen laatutyöstä

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Kutsu seminaariin 13.–14.10.2015 – yli sata korkeakoulujen edustajaa keskustelemassa korkeakoulujen laatutyöstä

Kutsu.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Aika:
tiistai 13.10.2015, klo 11.00–16.15
keskiviikko 14.10.2014, klo 09.00–15.30

Paikka: Pörssitalo (Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki), Pörssisali (2 krs.)

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on kutsunut suomalaisten korkeakoulujen edustajia koolle keskustelemaan korkeakoulujen laadunhallinnasta ja laatutyöstä. Erityisenä keskustelun kohteena on uusien eurooppalaisten laadunhallinnan periaatteiden ja suositusten soveltaminen suomalaisten korkeakoulujen ja Karvin toiminnassa.

Keskeisessä roolissa on uusi korkeakoulujen laadunhallinnan Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area -asiakirja (ESG), jonka eurooppalaiset opetusministerit hyväksyivät Bologna-prosessin seurantakokouksessa Jerevanissa Armeniassa toukokuussa 2015. Uudessa ESG:ssä on aikaisempaan verrattuna muutoksia, joilla on vaikutuksia sekä Karvin toimintaan että korkeakoulujen laadunhallintaan. Korkeakoulujen laadunhallinnassa korostuvat opiskelijakeskeiset oppimis-, opetus- ja arviointimenetelmät sekä koulutusohjelmien laadintaa ja hyväksymistä koskeva laadunhallinta.

Ensimmäisen seminaaripäivän tavoitteena on muodostaa Karvin ja korkeakoulujen yhteisen työskentelyn avulla käsitys siitä, mitä uusi ESG merkitsee käytännössä suomalaisten korkeakoulujen laatutyölle. Toisen seminaaripäivän aikana korkeakoulut pääsevät esittelemään kehittämistyötään muille korkeakouluille ja sidosryhmille.

Seminaarissa on mahdollisuus haastatella seuraavia henkilöitä:

  • yksikön päällikkö Helka Kekäläinen, Karvi
  • professori Jouni Välijärvi, Korkeakoulujen arviointijaoston puheenjohtaja
  • vararehtori Pekka Auvinen, Korkeakoulujen arviointijaoston jäsen
  • johtaja Tiia Loukkola, European University Association (EUA)

Tervetuloa Uuden edellä -seminaariin kuulemaan lisää!

Koko seminaarin ohjelma Karvin nettisivuilla

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: erikoissuunnittelija Kati Isoaho, +358 2 9533 5519 tai kati.isoaho@karvi.fi  

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen virasto, joka vastaa opetuksen ja koulutuksen kansallisesta arvioinnista. Arviointikeskuksen toimiala kattaa koko koulutusjärjestelmän varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Karvi perustettiin toukokuussa 2014, kun Korkeakoulujen arviointineuvosto, Koulutuksen arviointineuvosto ja Opetushallituksen arviointitoiminnot yhdistyivät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs