Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » KT:n valtuuskunta: Palkankorotusvarat vähissä

KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta: Palkankorotusvarat vähissä

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2012 klo 12:32
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien valtuuskunta keskusteli tänään kunta-alan ensi vuoden talousnäkymistä. Ensi vuonna 119 kuntaa joutuu korottamaan tuloveroprosenttiaan selviytyäkseen palveluvelvoitteistaan. Kansantalouden heikoista kehitysnäkymistä seuraa julkisen talouden sopeutustarpeita. Kuntatalouden sopeuttaminen tulee olemaan vaikeaa, koska myös yhteisöverokertymät pienenevät.

Kunta-alan sopimuskorotusten kustannusvaikutus on 2,06 prosenttia 1.2.2013–28.2.2014 eli runsaat 400 miljoonaa euroa vuositasolla. Kunta-alalla eteen tulevat toiminnan sopeuttamistarpeet vastannevat tämän suuruista kustannusten nousua.

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat raamisopimuksessa sopineet, että mikäli taloudellinen kehitys poikkeaa erittäin merkittävästi sopimuksen tekohetkellä lokakuussa 2011 arvioidusta, keskusjärjestöt yhdessä arvioivat, voivatko ne suositella alakohtaisten sopimusten irtisanomisesta. Tätä tarkoittava irtisanomislauseke sisältyy kaikkiin kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksiin.

KT Kuntatyönantajien valtuuskunta totesi, että tässä taloudellisessa tilanteessa olisi syytä keskustella siitä, onko kuntasektorilla varaa raamisopimuksen mukaisiin palkankorotuksiin.

Lisätietoja:

valtuuskunnan puheenjohtaja Aki Lindén, puh. 050 39 00 000 ja
kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 77 10

 KT Kuntatyönantajat on kuntatyönantajien etujärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 441 000 työntekijää ja viranhaltijaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs