Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Julkisen talouden kestävyysvaje ratkaistava

KT Kuntatyönantajat

Julkisen talouden kestävyysvaje ratkaistava

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2013 klo 11:08
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää valitettavana, että työmarkkinakeskusjärjestöt eivät kyenneet yhteisesti vastaamaan maan hallituksen pyyntöön työurien pidentämisestä. Maan hallitus joutuu nyt yksin tekemään päätökset kestävyysvajeen supistamisesta.

Taloustilanne on muuttunut nopeasti huonompaan suuntaan. Jalosen mukaan siksi olisi tarvittu jo nyt uusia uskottavia päätöksiä. Eläkeneuvotteluja pitäisi aikaistaa tavoitteena mm. vanhuuseläkkeen alaikärajan nostaminen.

Myös työmarkkinaratkaisun edellytysten selvittäminen jäi puolitiehen. KT on esittänyt yksinkertaista mallia, jolla kaikkien alojen voimassa olevia työ- ja virkaehtosopimuksia jatkettaisiin sellaisenaan 1,5 vuodella sopimusten päättymisajankohdasta.

Jalosen mukaan nyt on riskinä, että hallitus on pakotettu leikkaamaan julkisia menoja ja korottamaan veroja suunniteltua enemmän. Kuntien valtionosuuksia ei kuitenkaan enää pidä leikata.


Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puhelin 040 547 7710

 KT Kuntatyönantajat on kuntatyönantajien etujärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 441 000 työntekijää ja viranhaltijaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs