Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Heinäluoma Sipilälle: Tehtävänä kansakunnan kokoaminen

SDP Tiedotus

Heinäluoma Sipilälle: Tehtävänä kansakunnan kokoaminen

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2015 klo 11:00
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma kehottaa tulevaa hallituksen muodostajaa, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää kokoamaan kansakuntaa yhteen. Hän huomauttaa, että laajaa yhteisymmärrystä tarvitaan, jotta Suomi selviää nykyisistä vaikeuksista ja taantuvan talouskehityksen riskeistä. Heinäluoma puhui lauantaina 25.4. SDP:n Uudenmaan piirin piirikokouksessa Järvenpäässä.

– Uuden hallituksen tärkein tehtävä on kansakunnan kokoaminen yhteisten tavoitteiden taakse. Uuden hallituksen pöydällä on kolme megaluokan haastetta. Ensiksi: Vientivetoisen kasvustrategian aikaansaanti ja työllisyyden kääntäminen kasvu-uralle. Toiseksi: Julkisen talouden säästöjen oikeudenmukainen kohdentaminen. Kolmanneksi: Hyvinvointiyhteiskunnan uudistaminen työntekoa kannustavaksi tasapuoliset palvelut koko maassa turvaten. Palveluissa erityisen suuret haasteet ovat keskeneräisessä terveydenhoitouudistuksesssa ja vanhuspalvelujen kohentamisessa.

– Muuta tietä menestykseen Suomella ei ole kuin valmius kovaan työntekoon ja aherrukseen. Työn arvostuksen palauttaminen ja uusien työpaikkojen luominen täytyy olla uuden hallituksen toiminnan punaisena lankana.

– Puheenjohtaja Sipilän käynnistämä keskustelu yhteiskuntasopimuksesta on hyvä merkki. Vaikka sopimuksen tarkka sisältö ei ulkopuoliselle ole kirkastunut, on pyrkimys laajaan yhteistyöhön niin työmarkkinoiden kuin maataloustuottajienkin kanssa kannatettava. Tuleva hallitus tarvitsee niin sisäistä yhteistyöhenkeä kuin myös kykyä tulla toimeen eri etujärjestöjen kanssa. Laajapohjainen hallitus ja laaja yhteistyö etujärjestöjen kanssa ovat tie kansakunnan kokoamiseen.

Tasa-arvoisen hyvinvointiyhteiskunnan säilymiselle on nyt vain yksi käyttökelpoinen mahdollisuus. Se on, että puheenjohtaja Sipilän johdolla muodostettava hallitus löytää tehokkaat työllisyyttä ja kilpailukykyä vahvistavat lääkkeet, uuden tien kasvuun ja julkisen velkaantumisen pysäyttämiseen. Jos nyt muodostettava hallitus ei tässä onnistu, voi neljän vuoden kuluttua olla jo myöhäistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs