Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » FSF:s förbundsmöte valde Piia Kuosmanen till förbundets ordförande och beslöt om verksamheten under 2014

Finlands studentkårers förbund (FSF) rf

FSF:s förbundsmöte valde Piia Kuosmanen till förbundets ordförande och beslöt om verksamheten under 2014

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2013 klo 18:49
Julkaisija: Finlands studentkårers förbund (FSF) rf

Pressmeddelande 30.11.2013
Fri för publicering

Alla Finlands 135 000 universitetsstuderandes gemensamma representant Finlands studentkårers förbund (FSF) har vid sitt förbundsmöte valt förbundets styrelse för år 2014. Till ordförande valdes teknologie kandidat Piia Kuosmanen, 29, från Aalto-universitetets studentkår.
 
Utöver ordförande valde förbundsmötet sex övriga ordinarie styrelsemedlemmar:
Jari Järvenpää (Studentkåren vid Tammerfors universitet Tamy)
Hilkka Kemppi (Studentkåren vid Lapplands universitet LYY)
Mari Kröger (Studentkåren vid Jyväskylä universitet)
Petra Peltonen (Studentkåren vid Åbo universitet TYY)
Marko Rosenholm (Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS)
Pirre Seppänen (Samlingspartiets Studerandeförbund Tuhatkunta / Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS)
 
FSF:s nya ordförande Piia Kuosmanen vill betona den högre utbildningens och bildningsnivåns betydelse för det finländska samhället. Kuosmanen anser att den finländska högskoleutbildningens tillgänglighet, jämlikhet och kvalitet är livsviktiga stöttepelare i byggandet av framtiden.
 
"Under 2014 kommer FSF att fungera som en bastant förespråkare för de studerande och för bildning, som en aktör som bygger en bättre framtid för hela samhället. Jämställdhet mellan generationerna kommer att vara en av de stora frågorna i de inkommande valet och FSF måste delta i skapandet av hållbara lösningar med tanke på såväl de yngre som de äldre generationerna. Framtiden behöver alla samhällsgruppers legoklossar”, konstaterar Piia Kuosmanen.
 
FSF:s förbundsmöte sammanträffade fre–lör den 29–30 november i Korpilampi, Esbo. På mötet beslöts också om nästa års verksamhetsplan. Tyngdpunkterna för nästa års verksamhet kommer att ligga i påverkan inför europaparlamentsvalet och i förberedelserna inför riksdagsvalet 2015.
 
Förbundsmötet beslöt att börja driva en reform av socialskyddet vars långtidsmål är att övergå till en basinkomst. Förbundsmötet kommenterade frågan i ett ställningstagande där förbundet påminner att det nuvarande socialskyddet består av över hundra olika förmåner, som gör att systemet är alltför invecklat och svårt att gestalta. FSF vill vara med att bygga ett socialskyddssystem som behandlar människor jämlikt och tillförsäkrar alla en ekonomisk grundtrygghet. En basinkomst skulle göra utkomsten förutsägbar och uppmuntra till att jobba i och med att arbetet inte skulle leda till att man tappar sina stöd eller till orimlig beskattning av arbetsinkomsten. De första stegen i rätt riktning skulle vara att ändra alla former av socialskydd till att vara individuella och förenhetliga socialskyddets inkomstgränser.
 
Därtill beslöt förbundsmötet att FSF utträder ur Studerandenas Idrottsförbunds (OLL) från och med 1.1.2015. Under 2014 kommer studentkårerna att internt diskutera huruvida de vill fortsätta som självständiga medlemmar i OLL i början av 2015.
 
Ställningstagandena från förbundsmötet kan läsas på FSF:s webbplats på adressen http://www.syl.fi/2013/11/30/syln-liittokokous-on-perustulon-aika/?lan=finnish.

FSF:s kanaler i sociala medier (facebook.com/SYL.FIN och twitter.com/SYL_FIN) innehåller en stor mängd inlägg med hashtag #SYLliittari.
 
Mera information:
ordförande Marina Lampinen, tfn 044 906 5007
generalsekreterare Juha Töyrylä, tfn 041 515 2229
 
FSF:s ordförande 2014
Piia Kuosmanen, tfn 050 520 9420
 
FSF:s styrelsemedlemmar 2014:
Jari Järvenpää (Studentkåren vid Tammerfors universitet Tamy), tfn 050 361 2845
Hilkka Kemppi (Studentkåren vid Lapplands universitet LYY), tfn 0400 181 115
Mari Kröger (Studentkåren vid Jyväskylä universitet), tfn 045 137 1964
Petra Peltonen (Studentkåren vid Åbo universitet TYY), tfn 050 371 3920
Marko Rosenholm (Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS), tfn 050 595 0329
Pirre Seppänen (Samlingspartiets Studerandeförbund Tuhatkunta / Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS), tfn 040 705 0123
 

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs