Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demarinuorten Räsänen ja Demariopiskelijoiden Niemi: Rasismituomion saaneen edustajan astuttava syrjään valiokuntapuheenjohtajan paikalta

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuorten Räsänen ja Demariopiskelijoiden Niemi: Rasismituomion saaneen edustajan astuttava syrjään valiokuntapuheenjohtajan paikalta

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2012 klo 13:48
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret ja Demariopiskelijat SONK vaativat Jussi Halla-ahoa jättämään eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden. Kansanedustaja Halla-aho on saanut lainvoimaisen tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tällä ja useilla muilla lausunnoillaan edustaja Halla-aho on osoittanut halua kylvää riitaa ja epäsopua suomalaisten keskuuteen sekä koetella ihmisten yhdenvertaista kohtelua.

Halla-aho ei ollut kansanedustaja aikana, jolloin hän kirjoitti tuomioon johtaneen kirjoituksensa, mutta on osoittanut viime päivinä katumattomuutta sanomisistaan. Hän on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana osoittanut halveksuntaansa suomalaista oikeusvaltiota kohtaan tavalla, joka ei ole hyväksyttävä. On oikeusvaltion periaatteiden vastaista, että kansanedustaja kiistää Suomen Korkeimman oikeuden tuomiovallan ja sanoo sen päätösten olevan vain ”muutaman ihmisen henkilökohtaisia tulkintoja”.

Perussuomalaiset ja sen eduskuntaryhmä ovat osoittaneet asiassa vastuunpakoilua. Timo Soini petti lupauksensa lainvoimaisiin rikoksiin syyllistyneiden perussuomalaisten osalta. Pelkäävätkö perussuomalaiset hajoamista, kun se ei ryhdy toimiin rasistisiipeen johtavan poliitikon saaman rasistisen rikostuomion takia? Näin ollen perussuomalaiset antaa suomalaisille viestin siitä, että rasismi on hyväksyttävää.

Demarinuorten ja Demariopiskelijoiden puheenjohtajat vaativat, että Jussi Halla-aho tai Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tekee johtopäätökset lainvoimaisesta tuomiosta, että nämä tahot irtisanoutuvat rasistisesta puheesta sekä suomalaisen oikeusjärjestelmän halveksumisesta ja jos Jussi Halla-aho ei itse eroa, siirtyy vastuu asiasta koko eduskunnalle.

Sosialidemokraattiset Nuoret ry.

Joona Räsänen
Puheenjohtaja
050 547 5590

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry.

Sarita Niemi
Puheenjohtaja
045 112 9299


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs