Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demarinuoret: Työehtosopimusta kunnioitettava, Katainen!

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret: Työehtosopimusta kunnioitettava, Katainen!

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2012 klo 15:57
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret on tyrmistynyt Jyrki Kataisen kommentista Aamulehdessä. Hänen mukaansa oppisopimuksella työtään tekevälle pitäisi voida maksaa alempaa palkkaa kuin työehtosopimuksessa on määritelty. Kokoomuksen ehdottama suunta on aivan väärä ja se johtaisi työllistävän vaikutuksen sijaan palkkaköyhyyteen.

- Saksassa on ollut pitkään käytössä alempi nuorisopalkka, joka on osoittautunut toimimattomaksi. Palkkatulon lisäksi saksalaisnuoret joutuvat roikkumaan sosiaaliturvan varassa, jotta saavat edes vuokran maksettua. Työllä on voitava elättää itsensä, huomauttaa Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Suomen Yrittäjien pk-barometrin mukaan ainoastaan 5% kokee työehtosopimukset ja työlainsäädännön ja 7% palkkatason työllistämisen esteeksi. Tilastojen valossa on vaikea uskoa, että palkkoja laskemalla parantaisimme nuorten työllisyyttä. Samaisen barometrin mukaan suurimmat ongelmat nuorten työllistymiselle ovat työelämävalmiuksien (25%) ja ammatillisen perusosaamisen (24%) puute. Hallituksen tulee keskittyä keinoihin, joilla vakautetaan osaavan työvoiman saatavuus.

- Tarvitsemme lisäpanostukset nuorten koulutukseen, osaamiseen ja työllistämiseen. Näitä keinoja ovat muun muassa palkkatuen ja oppisopimuskoulutuksen kehittäminen. Niitä on joustavoitettava tekemällä niistä helpommat yrityksille ja samalla meidän poistettava järjestelmään liittyvää byrokratiaa.  Samalla meidän on toteutettava nuorten yhteiskuntatakuuraportin mukainen nuorten aikuisten osaamisohjelma, ehdottaa Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Lisätietoja:
Joona Räsänen, puheenjohtaja
p. 050 547 5590, joona.rasanen@demarinuoret.fi

Sosialidemokraattiset Nuoret ry - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs