Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Apunen: Laittomat lakot maksavat maltaita

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Apunen: Laittomat lakot maksavat maltaita

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2011 klo 14:30
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Apunen: Laittomat lakot maksavat maltaita

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen syyskokouksessa 23.11.2011 puhunut Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn johtaja Matti Apunen jatkoi käynnistämäänsä keskustelua työrauhasta ja erityisesti laittomista lakoista. Asia on hänen mielestään ollut esillä kiusallisen vähän, ja hän pitää nykytilaa kummallisena ja käsittelemättömänä.

- Tuntuu kuin kukaan ei uskaltaisi tai haluaisi puuttua siihen, Apunen sanoi syyskokousväelle.

Viime vuonna laittomia lakkoja oli Suomessa 128, kun Ruotsissa niitä ei ollut yhtään. Suomessa kului viime vuonna lakkoihin kaikkiaan 305 000 työpäivää.

- Suomi on muutenkin lakkoherkkyydessään kärkimaita, mikä ei ole hyvä kilpailukykymme kannalta. Kun investoija miettii sijoitustensa kohdemaita, lakkoherkkä maa ei kilpaile tässä kärkisijoista.

Yksi syy laittomien lakkojen yleisyyteen Apusen mielestä on sanktioiden pienuus. Ne eivät ole missään suhteessa laittomista lakoista seuranneisiin vahinkoihin. Vaikka valtaosa laittomista lakoista on lyhyitä ulosmarssin kaltaisia, niiden vaikutukset ovat mittavia.

- Isoimmillaan kyse on kymmenistä miljoonista euroista Lakon tyyppisyy ei ole yleensä raha vaan työjärjestelyt ja niiden aiheuttama harmistus, Apunen kuvaa.

Kokouksen avannut Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Väänänen ennusti, että tekninen kauppa kasvaa tänä vuonna pitkälle toistakymmentä, jopa 15 prosenttia. Jos Venäjän WTO-jäsenyys toteutuu, se voi tulevina vuosina tuoda ilonaiheita tekniselle kaupalle ja paikata teollisuustuotannon siirtymisestä ulkomaille aiheutuneita tulonmenetyksiä.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen vuoden 2012 hallituksen jäseniksi nimitettiin syyskokouksessa Elfving Oy:n toimitusjohtaja Mikael Anderson, Ramirent Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Aulasmaa, toimitusjohtaja Kari Blomberg SKS Groupista, toimitusjohtaja Markus Hakala HL Groupista, Aspo Oyj:n toimitusjohtaja Aki Ojanen, Wihuri Oy:n toimialajohtaja Pertti Rekonen, Ahlsell Oy:n toimitusjohtaja Mika Salokangas, Elektroskandia Suomen toimitusjohtaja Markku Säkö, Bang & Bonsomer Oy:n toimitusjohtaja Mikko Teittinen, Machinery Group Oy:n toimitusjohtaja Janne Timonen, Bosch-Rexroth Oy:n toimitusjohtaja Kalle Tuohimaa sekä Onninen Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomo Väänänen.

Lisätietoja:

Markku Uitto
Toimitusjohtaja
Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys
puhelin 0400 407 870
markku.uitto@tekninen.fi

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistykseen kuuluu yli kolmesataa alan yritystä ja kolme jäsenliittoa. Jäsenyritysten palveluksessa on noin 20 000 henkilöä. Yhdistys on Kaupan liiton jäsen. Yhdistykseen kuuluu yli kolmekymmentä teknisen kaupan toimialoja edustavaa jaostoa. Yritysjäseniä ovat esimerkiksi ABB, Alfa Laval, Aspo, BASF, Black & Decker, Cramo, Fastems, Hitachi Power Tools, Kodak, Konekesko, Kärcher, Machinery, Michelin, Onninen, Procter & Gamble, Ramirent, Rocla, SKS-Group, Suzuki ja Xerox. Yhdistysjäseniä ovat Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys, LVI-teknisen kaupan liitto ja Sähköteknisen Kaupan liitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs