Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Anni Vepsäläinen jatkaa Lääkäripalveluyritykset ry:n puheenjohtajana

Anni Vepsäläinen jatkaa Lääkäripalveluyritykset ry:n puheenjohtajana

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2011 klo 09:00
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Lääkäripalveluyritykset ry:n (LPY) vuosikokous pidettiin 30.6.2011 Lääkäritalolla. Kokouksessa valittiin Diacor terveyspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Yhdistyksen hallitukseen seuraavalle toimikaudelle valittiin Vepsäläisen lisäksi seuraavat jäsenet: Antti Aho, Matti Bergendahl, Kirsti Castrén, Juhani Hihnala, Seppo Kivinen, Heikki Kuuri-Riutta, Leena Niemistö, Yrjö Närhinen, Jouni Pohjonen, Carita Rantanen ja Kari Varkila.

Vuosikokouksen jälkeen pidetyssä uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Koskiklinikan toimitusjohtaja Kari Varkila. Puheenjohtajien lisäksi yhdistyksen työvaliokuntaan valittiin Antti Aho, Matti Bergendahl ja Yrjö Närhinen.

LPY:n vuosikokous: Kuntien elinkeinotoiminta vääristää kilpailua

LPY:n vuosikokous otti kantaa kuntien harjoittamaan elinkeinotoimintaan.

– Kuntien ja kuntayhtymien yritysten kanssa kilpaileva elinkeinotoiminta on viime vuosina lisääntynyt erityisesti terveydenhuoltoaloilla. Kunnalliset liikelaitokset ja yritykset tuottavat nykyisin entistä enemmän terveyspalveluja avoimille markkinoille - yrityksille ja muille omistajiensa ulkopuolisille tahoille. Tämä toiminta pääsääntöisesti vääristää kilpailua ja estää markkinoiden kehittymisen, totesi puheenjohtaja Anni Vepsäläinen vuosikokoustiedotteessa.

Kataisen hallitus lupaa ohjelmassaan selkeyttää julkisen sektorin harjoittaman elinkeinotoiminnan pelisääntöjä. Tavoitteena on määritellä selkeä raami kuntien, kuntayhtymien, kuntien liikelaitosten ja muiden kuntien omistamien toimintayksiköiden harjoittamalle ja markkinoilla yritysten kanssa kilpailevalle yritystoiminnalle. Samassa yhteydessä hallitus lupaa edistää hyvinvointipalvelumarkkinoiden kehittymistä kuntien palvelutarpeita tukevaksi. Lääkäripalveluyritykset ry (LPY) pitää välttämättömänä, että kuntien kilpailua vääristävä toiminta kielletään lailla.

– Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä muutamat muut kuntayhtymät suunnittelevat erillisten yhtiöiden perustamista markkinoille tapahtuvaa myyntiä varten. Tavoitteena on hyödyntää verorahoilla hankittuja tiloja ja laitteita kilpailevassa yritystoiminnassa, väittää LPY:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

Hallitusohjelman tavoitteisiin viitaten ja vedoten LPY esittää, että HUS ei kiirehtisi oman ratkaisunsa kanssa. HUS:n on perusteltua odottaa kansallisen tason linjaukset koskien kuntien elinkeinotoiminnan roolia ennen kuin se päättää oman yrityksen perustamisesta.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Ismo Partanen, puh. 040 518 5799, ismo.partanen@lpy.fi

LPY on yksityisten lääkäri-, hammaslääkäri-, sairaala-, laboratorio- ja kuvantamispalvelutoimintaa harjoittavien yritysten elinkeinopoliittinen edunvalvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää terveydenhoitopalvelujen kehittämistä sekä turvata kansalaisille mahdollisuus saada yksityislääkärin tutkimusta ja hoitoa. www.lpy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs