Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Alastarosta Vuoden malliyhdistys

Reserviläisliitto tiedottaa

Alastarosta Vuoden malliyhdistys

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2013 klo 16:56
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Alastaron Reserviläiset ry on voittanut Reserviläisliiton malliyhdistyskilpailun. Nimitys julkaistiin Kokkolan vuosikokoustapahtuman yhteydessä sunnuntaina. Kilpailuun osallistuivat myös Kurikan ja Ylitornion yhdistykset.

Alastaron Reserviläiset ry:n voitto perustui mm. vahvaan jäsenkasvuun sekä monipuoliseen toimintaan. Varsinais-Suomessa toimivan yhdistyksen päätoimintamuotoja ovat reserviläisurheilu ja ammunta. Yhdistys on mm. ollut mukana Jukolan viestissä sekä miesten että naisten joukkueella. Jäsenmääräänsä Alastaro on kasvattanut viimeisen kuuden vuoden aikana yli 50 prosentilla.

Erityiseksi ansioksi luettiin myös Reserviläisliiton vuosittain asettamien toiminnan tavoitteiden huomiointi yhdistyksen toiminnassa. Liiton linjausten mukaisesti Alastaro on viime vuosina ollut mukana mm. Sotiemme Veteraanit -keräyksissä ja huolehtinut veteraaniperinteen säilymisestä omalla toiminta-alueellaan.

Reserviläisliitto on nimennyt vuosittain malliyhdistyksen vuodesta 1980 alkaen. Alastarosta tuli nyt 31. Vuoden malliyhdistys. Alastaron Reserviläiset ry:n puheenjohtajaa Jouko Tirriä on mahdollisuus haastatella puhelimitse, puh 0400 127 871. Yhdistyksen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.reservilaisliitto.fi/liitto/piirit/sivustot/alastaron_reservilaiset.

Ylijäämäinen tulos

Kokkolan kaupungintalolla järjestetyn, liiton sääntömääräisen vuosikokouksen käsittelyssä olivat liiton viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Reserviläisliiton varsinaisen toiminnan kulut olivat yhteensä 693.160 euroa ja tilikauden tulos 6.715 euroa ylijäämäinen.

Runsas viidennes kuluista aiheutui liiton piireilleen ja yhdistyksilleen suuntaamista tuista. Viime vuonna tukitoiminnan kuluja nosti erityisesti aselain kiristyminen. Ensimmäisen käsiaseluvan edellytykseksi asetettiin vuonna 2011 kahden vuoden ennakkoharjoittelu jossain ampumaseurassa, jollaisia myös reserviläisyhdistykset ovat.

Lakimuutoksen johdosta Reserviläisliiton jäsenyhdistykset joutuivat hankkimaan runsaasti harjoitteluaseita sekä nimeämään itselleen erityisen, poliisin kouluttaman ampuma-asekouluttajan. Liitto hyvitti niille tästä aiheutuneita kuluja.

Ammunta laajin toimintamuoto

Ammunta oli perinteiseen tapaan Reserviläisliiton laajin toimintamuoto. Piireissä ja yhdistyksissä järjestettiin viime vuonna 8.835 ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin 57.922 osallistumiskertaa. Myös erilainen kuntoliikunta ja kilpailutoiminta oli erittäin laajaa.

Reserviläisliiton kokonaisjäsenmäärä oli vuoden 2012 lopulla 36.212 henkilöä, jotka kuuluivat liiton 352 paikallisyhdistykseen. Aliupseereita jäsenistä oli 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus oli 9 prosenttia.

Vuosikokous myönsi tili- ja vastuuvapaudet asianosaisille. Seuraava sääntömääräinen liittokokous järjestetään 22.-24.11.2013, jolloin Oulussa ovat Reserviläisliiton lisäksi koolla myös Suomen Reserviupseeriliitto, Maanpuolustuskiltojen liitto, Maanpuolustusnaisten Liitto ja Reserviläisurheiluliitto.

 

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs