Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Vuoden 2014 rippikouluihin ilmoittautuminen käynnistyy Espoon seurakunnissa

Espoon seurakunnat

Vuoden 2014 rippikouluihin ilmoittautuminen käynnistyy Espoon seurakunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2013 klo 12:30
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Ai miksi riparille? Espoolaiset nuoret kertovat:

”Riparin ydin on mun mielestä oppia tuntemaan omat välit Jumalan ja itsensä kanssa. Samalla tutustuu mahtaviin ihmisiin.” Juha Eriksson

”Riparin ydin on lähimmäisenrakkaus sekä erilaisten ihmisten kohtaaminen ja hyväksyminen, ei niinkään kristinuskon kaikkien kiemuroiden sisäistäminen. Riparille pitäis mennä ihan vaan koska Jeesus.” Linnea Nyberg

”Ja riparille mennään tietysti vähä etsiskelemään sitä omaa uskoa ja tietty pitämään hauskaa!” Henry Harjusola


Ilmoittautuminen Espoon seurakuntien vuoden 2014 rippikouluihin on 14.–31.10.2013 osoitteessa www.espoonriparit.fi. Kunkin seurakunnan kohdalta löytyvät kaikki ensi vuoden eri ryhmät sekä sähköinen ilmoittautumislinkki niihin.

Espoon luterilaiset seurakunnat kutsuvat nyt rippikouluihin vuonna 1999 syntyneitä, mutta myös sitä vanhempia alle 18-vuotiaita nuoria, joilta rippikoulu vielä puuttuu. Espoossa koko ikäluokasta kävi viime vuonna rippikoulun 76 prosenttia.

Espoon seurakunnissa tullaan järjestämään ensi vuonna yhteensä noin yhdeksänkymmentä rippikouluryhmää. Seurakunnista viisi on suomenkielisiä ja yksi on ruotsinkielinen. Kesän aikana pidettäviä leirejä on lähes seitsemänkymmentä. Rippikoulu kestää yhteensä leireineen puolisen vuotta. Leirejä edeltävät ryhmätapaamiset sekä osallistuminen seurakunnan toimintaan.

Kesällä järjestetään myös kaksi vaellusriparia. Espoon tuomiokirkkoseurakunnalla on yksi saaristorippikoulu. Olarin seurakunta järjestää suomalais-saksalaisen rippikoululeirin yhdessä Saksan ulkosuomalaisten seurakuntien kanssa. Joka seurakunnassa on vähintään yksi kaupunkiripari, jossa ryhmä kokoontuu päivisin ilman yöpymisiä.  Talven ja kevään aikana järjestetään kaksitoista leirimuotoista riparia, joista osa on lasketteluripareita.

Rippikoulumaksulla katetaan osa rippikoulun kustannuksista. Rippikoulujen hinnat vaihtelevat rippikoulutyypin mukaan. Rippikoulumaksusta on mahdollista anoa vapautusta.

Tavallisissa rippikouluryhmissä pyritään huomioimaan erityistä tukea tarvitsevat nuoret. Tämän lisäksi järjestetään pienryhmärippikoulu nuorille, joiden on vaikea oppia normaalilla tavalla sekä integroitu rippikoululeiri lievästi kehitysvammaisille.

Vähän alle puolet leireistä järjestetään Espoon seurakuntien omissa leirikeskuksissa Espoon Velskolassa sekä Kirkkonummella Hilassa ja Hvittorpissa. Loput leireistä järjestetään eri puolilla Suomea olevissa leirikeskuksissa. Järjestöjen leireille menevien rippikoululaisten tulee myös ilmoittautua nyt omaan seurakuntaan.

Ryhmiin jako tapahtuu marraskuun aikana. Joulukuun alkupuolella seurakunnista lähetetään koteihin kirje siitä, mihin ryhmään on päässyt. Tällöin saa tiedon myös siitä, milloin on rippikoulun ensimmäinen kokoontuminen. Rippikoulu käydään ensisijaisesti omassa seurakunnassa, poikkeuksena tähän ovat seurakuntien yhteiset erityisrippikouluryhmät sekä eri järjestöjen rippikoulut.

Lisätietoja saa oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavalta papilta. Yhteystiedot löytyvät kunkin seurakunnan kohdalta osoitteesta www.espoonriparit.fi.

 

Lisätietoja: Kasvatustyön pastori Marko Autio, marko.autio@evl.fi, 040 531 1003. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs