Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Uusia tutkimustuloksia pesu- ja puhdistusaineista: Suomalaisten kuluttajien huolet liittyvät oman ja perheen terveyteen

Finish Power & Pure

Uusia tutkimustuloksia pesu- ja puhdistusaineista: Suomalaisten kuluttajien huolet liittyvät oman ja perheen terveyteen

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2013 klo 09:36
Julkaisija: Finish Power & Pure

Pesu- ja puhdistusaineiden kemikaalit, hajusteet ja väriaineet huolettavat suomalaiskuluttajia. Tutkimuksen mukaan olemme enemmän huolissamme kemikaalien vaikutuksista omaan terveyteemme kuin ympäristöömme. Sen sijaan globaalit ympäristöongelmat eivät niinkään huoleta suomalaisia. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon kemikaaleja käytämme kotona. Uusi Finish Power & Pure -konetiskiainesarjassa on vähennetty kemikaaleja tehokkuudesta tinkimättä. Se on saanut sekä Joutsenmerkin että Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen.

Jos koira on ihmisen paras ystävä, astianpesukone taas on lapsiperheiden. Suomessa 90 prosentilla lapsiperheistä, joissa on 0–10-vuotiaita lapsia, on astianpesukone. Kaikissa kotitalouksissa 72,5 prosentilla on astianpesukone. Länsinaapurissa astianpesukone on muuten vain 67,1 prosentilla kotitalouksista. Astianpesukoneen avulla vältetään riidat tiskivuoroista, mutta se on myös ympäristöteko. AAA-luokan astianpesukoneella voi säästää vettä tuhansia litroja vuodessa verrattuna astioiden käsinpesuun*. Kuluttajille eivät riitä puhtaat astiat – astioista pitää tulla koneessa putipuhtaita. Tämän kaiken kertoo Userneeds Finish Power & Pure -tutkimus**.

Pesuteho on tärkein valintaperuste

Tutkimuksen mukaan 44,2 prosenttia suomalaisista valitsee konetiskiaineen pesutehon perusteella. Toiseksi tärkein valintaperuste on hinta, joka vaikuttaa 30,2 prosentille kuluttajista. Tuotteen ympäristömerkintä taas on ostopäätöksen ratkaiseva tekijä vain 7,6 prosentille kuluttajista. Ruotsalaisille pesuteho konetiskiaineissa on vielä tärkeämpää kuin suomalaisille. Ruotsissa 50,7 prosenttia kuluttajista valitsee konetiskiaineensa tehon perusteella. Myös siellä hinta tuli toiseksi, mutta se on tärkein valintakriteeri vain 16,9 prosentille kuluttajista.

Tanskalaisista 31,8 prosenttia pitää pesutehoa tärkeimpänä konetiskiaineen valintaperusteena. Tanskassa ympäristömerkintää arvostettiin eniten, peräti 11,9 prosenttia kuluttajista piti sitä tärkeimpänä konetiskiaineen valintaperusteena. Kaikille pohjoismaisille kuluttajille tärkeintä on pesuteho ja vähiten murehditaan pesu- ja puhdistusaineiden kemikaaleista, hajusteista ja väriaineista.

Terve perhe tärkein

Suomalaisista kuluttajista 64,5 prosenttia huoletti eniten oma tai perheen terveys, kun kysyttiin pesu- ja puhdistusaineiden kemikaaleista, hajusteista ja väriaineista.  Suomalaiset olivat huolissaan myös pesu- ja puhdistusaineiden vaikutuksista juomaveteen (64,2 %), ja niiden jäämistä (60,5 %). Vain 20,1 prosenttia on huolissaan pesu- ja puhdistusaineiden vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen. Tanskalaisista 70 prosenttia oli huolissaan pesu- ja puhdistusaineiden vaikutuksesta perheen terveyteen, mutta peräti 69 prosenttia oli huolissaan pesu- ja puhdistusaineiden allergiariskeistä.

"Varsinkin lapsiperheet ovat hyvin tiedostavia ja vaativia kuluttajia. Heille on tärkeää saada puhdas pesutulos, mutta samalla huolehtia perheen terveydestä ja ympäristöstä. Siksi olemme kehittäneet

Finish Power & Pure -konetiskiaineen, joka on saanut sekä Joutsenmerkin että Allergia- ja astmaliiton tunnuksen. Tuotesarja sisältää tehokkaita entsyymejä ja happiteknologiaa, mutta tuotteet eivät sisällä tuoksuja eivätkä keinotekoisia väriaineita. Valveutuneet kuluttajat saavat puhtaat astiat entistä vähemmillä kemikaaleilla", Finishin markkinointipäällikkö Gabriella Kuisma kertoo.

Huoli pesu- ja puhdistusaineista

41 prosenttia suomalaisista on huolissaan pesu- ja puhdistusaineiden kemikaaleista, hajusteista ja väriaineista, kun taas ruotsalaisista vain 29 prosenttia. Tanskanmaalla sama asia huoletti peräti 56 prosenttia kuluttajista. Suurin ero löytyy kuitenkin miesten ja naisten väliltä. Naisista 7,2 prosenttia eivät huolehtineet pesu- ja puhdistusaineiden aineosista lainkaan, kun ”huolettomia” miehiä oli 16,3 prosenttia. Ruotsalaiset ja tanskalaiset olivat sitä mieltä, että vanhemmat sukupolvet eivät välitä pesu- ja puhdistusaineiden sisällöstä yhtä paljon kuin he itse. Suomessa tämä sukupolvien välinen kuilu ei ollut yhtä jyrkkä.

Kulutustottumuksillamme on merkitystä – sekä terveydelle ja ympäristölle

Erityisesti riski sairastua allergioihin on huolettaa suomalaisia. Kosketusallergia voidaan estää välttämällä kosketusta tiettyjen aineiden kanssa. Hyvä alku on valita pesu- ja puhdistusaineet, jotka on merkitty sekä Joutsenmerkillä että Allergiatunnuksella. Hajusteet on yleinen kosketusihottuman aiheuttaja.

"Olemme tottuneet siihen, että monissa tuotteissa on houkutteleva tuoksu mukana, mutta haluamme tarjota kuluttajille vaihtoehdon. Finish Power & Pure -konetiskiainesarja on paitsi ympäristöystävällinen ja hajusteeton, mutta samalla erittäin tehokas", Kuisma sanoo.

Suomalaiset ovat selvillä siitä, että heidän kulutustapansa ja elintottumuksensa vaikuttavat kestävään kehitykseen. 18,5 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että heidän elintapansa vaikuttavat erittäin suuresti kestävään kehitykseen. Sen sijaan vain 9 prosenttia miehistä on tätä mieltä. 7,5 prosenttia miehistä uskoo, että heidän kulutustottumuksillaan ja elintavoillaan ei ole mitään vaikutusta kestävään kehitykseen, kun taas naisista vain 3,2 prosenttia on tätä mieltä.

* Lähde: http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/ostajan_opas/kodinkoneet/astianpesukoneet

**Userneedsin tekemän tutkimuksen tiedot kerättiin Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta kesä–heinäkuussa 2013. Tutkimukseen osallistui 1012 suomalaista, 1013 ruotsalaista ja 1009 tanskalaista. Raportteja tehtiin yksi joka maasta.

Mainitse lähteenä Finish Power & Pure -tutkimus - olipa lainaus sanatarkka tai sisällöllinen.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs