Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tuhat paria villasukkia kodittomille

A-klinikkasäätiö

Tuhat paria villasukkia kodittomille

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 09:56
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

 

Voisivatko ihmiset innostua kutomaan villasukkia jaettavaksi Asunnottomien yönä? Tätä mietti henkilöstöasioiden parissa A-klinikkasäätiön keskustoimistossa työskentelevä Lauriina Peräjärvi heinäkuun helteissä.

Hän ajatteli yrittää ja asetti tavoitteeksi tuhat villasukkaparia 17.10. vietettävään Asunnottomien yöhön mennessä. Haaste lähti eteenpäin Facebookissa, jossa sitä jaettiin muutamassa päivässä tuhansia kertoja.

Kutojat lähettivät villasukkia postipaketteina ja niitä myös tuotiin henkilökohtaisesti A-klinikkasäätiön keskustoimistoon Helsingin Pasilaan ja sen alueyksikköihin eri puolille Suomea. Villasukkia kertyi niin runsaasti, että niille piti saada keskustoimistoon oma varastohuone.

Keräyksen tavoite on täyttynyt, ja koossa on jo noin 1500 villasukkaparia. Sukankutojien valtaenemmistönä ovat olleet yksittäiset ihmiset. Porukassa sukkia on innostuttu neulomaan ainakin Kalliolan setlementissä, Vantaan Myyrmäen kirjaston neulepiirissä ja Vantaan A-killassa. Myös sotilaskotisisaret ja martat ovat olleet aktiivisia.

Kutojien ajatuksista kertovat pienet kirjelappuset, joita on oheistettu sukkalähetysten mukaan. Niissä toivotaan lämpöä sukkien saajien elämään. ”Sytytä tähdet niille, jotka yötä käy”, kuuluu yksi viesteistä.

Yksi kutojista on tuusulalainen Marjaana Hakkarainen, joka kutoi keräykseen seitsemän sukkaparia. Osan hän teki lahjoituslangoista. Jos sukankutominen ei ole taitona hallussa, keräykseen oli mahdollista osallistua vaikkapa lankoja lahjoittamalla.

Marjaana Hakkarainen näkee, että sukkakeräys kodittomille on sekä konkreettinen että symbolinen teko.

”Ajattelen, että on päättäjien asia hoitaa asiat niin, että Asunnottomien yötä ei tarvitsisi viettää. Keräys on ollut meille tavallisille ihmisille tapa viestittää päättäjille, että olemme huolissamme asunnottomien tilanteesta. Itse asunnottomille haluamme tällä pienellä panoksellamme kertoa, että me kanssamatkaajat välitämme heistä.”

Marjaana Hakkarainen pitää Villasukkavuosi-blogia. Sukankudinta on helppo kuljettaa mukana ja sukkaa voi kutoa missä vain.

”Itse kudottu sukka on kodikasta antaa, se on sellainen sydämellinen ele”, hän sanoo.

Sukkakeräyksen huipentuma on Asunnottomien yönä 17.10. Lauriina Peräjärvi ja toimitusjohtaja Olavi Kaukonen A-klinikkasäätiöstä ovat mukana Asunnottomien yön Helsingin päätapahtumassa Vaasanaukiolla alkaen kello 17. Vaasanaukion lisäksi sukkia jaetaan Asunnottomien yön tapahtumissa muun muassa Hyvinkäällä, Tampereella, Jämsässä, Lahdessa, Kotkassa, Salossa ja Turussa.

A-klinikkasäätiö kiittää lämpimästi kaikkia, jotka ovat osallistuneet kampanjaan.

Lisätietoa: Suunnittelija Lauriina Peräjärvi, A-klinikkasäätiö, p. 045 6399 232 Tiedottaja Auli Saukkonen, A-klinikkasäätiö, p. 0400 624 870 etunimi.sukunimi(at)a-klinikka.fi www.asunnottomienyo.fi

KUVAT

Kuva 1: Villasukkakeräyksen äiti Lauriina Peräjärvi on itsekin innokas käsityöihminen ja kutonut Asunnottomien yön sukkakeräykseen 30 villasukkaparia.

Kuva 2: Kutojat toivovat viesteissään lämpöä sukkien saajien elämään.

Kuvaaja: Auli Saukkonen

Liitetiedostot

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja muita psykososiaalisia ongelmia. Samalla A-klinikkasäätiö parantaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs