Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Seikkailullinen perhepäivä Seitsemisessä

Metsähallitus

Seikkailullinen perhepäivä Seitsemisessä

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2015 klo 08:30
Julkaisija: Metsähallitus

Seitsemisen kansallispuistossa järjestetään seikkailullinen perhepäivä 24.6. ja 16.8. Tervetuloa mukaan etsimään kadonnutta Ilmari-possua ja tutustumaan Seitsemisen luontoon!

Tule viettämään seikkailullinen päivä Seitsemisessä koko perheen voimin. Seitsemisen polut johdattavat retkeilijät etsimään kadonnutta Ilmari-possua. Päivän aikana tutustumme rasteilla Seitsemisen eläimiin, kasveihin ja teemme erilaisia tehtäviä arvoituksen ratkaisemiseksi. Lopuksi kruunaamme tapahtumarikkaan päivän nuotion äärellä.

Ohjelma sopii alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen, mutta myös pienemmät lapset ovat tervetulleita vanhempien harkinnan mukaan yhdessä muun perheen kanssa. Yksin osallistumisen alaikäraja on 9 vuotta. Kävelyä retken aikana tulee noin kolmen kilometrin verran.

Tarkoituksena on tuoda tutkimuksellinen näkökulma draaman keinoja hyödyntäen”, kertoo perhepäivää suunnitteleva Katja Ylisiurua.

Tapahtuman järjestävät Tampereen yliopiston ympäristötietoon erikoistuvat luokanopettajaopiskelijat Essi Eskola ja Katja Ylisiurua yhteistyössä Seitsemisen luontokeskuksen kanssa. Eskola ja Ylisiurua sisällyttävät perhepäivien järjestämisen osaksi tutkintoonsa kuuluvia projektiopintoja.

Projektiopintojemme päätavoitteena on luoda raamit luontoluokkatoiminnalle. Nostimme yhdeksi luontoluokan toiminnan periaatteista perheiden yhdessäolon tukemisen. Tärkein tavoite luontoluokkatoiminnan konseptille on lasten ja aikuisten luontosuhteen rakentumisen tukeminen ja sen syventäminen”, luonnehtii Eskola.

Kokoontuminen on luontokeskuksen edessä kello 11. Ohjelma päättyy noin 14:30. Materiaalimaksu 2 € / henkilö tai 5 € / perhe maksetaan paikan päällä käteisellä. Perhepäivään pystymme ottamaan mukaan noin 20 henkeä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 24.6. retkeä varten 15.6.2015 mennessä ja 16.8. retkeä varten 10.8. mennessä Katja Ylisiurualle osoitteeseen kylisiurua@gmail.com.

 

Lisätietoja:

Essi Eskola, Tampereen yliopisto / kasvatustieteen yksikkö, puh. 040 516 4186

Katja Ylisiurua, Tampereen yliopisto / kasvatustieteen yksikkö, puh. 044 053 5040

Sanna-Mari Kunttu, erikoissuunnittelija, Metsähallitus, puh. 040 581 3592

Seitsemisen kansallispuisto www.luontoon.fi/seitseminen

 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs