Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Saattohoidon tavoitteena hyvä elämä loppuun saakka

Lasten Keskus

Saattohoidon tavoitteena hyvä elämä loppuun saakka

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2013 klo 07:30
Julkaisija: Lasten Keskus

Saattohoito kuolevan tukena on puheenvuoro kuolevien lempeän hoitamisen puolesta. Saattohoidon tavoitteena on kuolevan lähtörauha riippumatta siitä, missä häntä hoidetaan – kotona tai laitoksessa. Elämän päätösvaiheessa on vielä paljon tehtävää.

Kirjassa käsitellään saattohoidon merkitystä sekä kuolevan että saattajan kannalta, kuolevan sielunhoitoa, surevan tukemista ja toivon ylläpitämistä kuolevan potilaan hoidossa. Siinä kerrotaan yhteistyöstä henkilöstön ja potilaan omaisten välillä, niin ikään puheenvuoron saa saattohoidon vapaaehtoistyöntekijä. Lisäksi esitellään malli saattohoidon vapaaehtoisten koulutusohjelmaksi. 

Kirja on tarkoitettu saattohoidossa työskenteleville ja opiskelijoille – kaikille, joita kuolema koskettaa. 

”Saattohoidon keskipisteenä on ihminen ja hänen elämänsä. Potilaan elämänlaatua pyritään pitämään mahdollisimman hyvänä myös elämän loppumetreillä. Hoidon tavoitteena ei siis ole kuolema, vaan mahdollisimman hyvä elämä loppuun saakka. Saattohoito on vahvasti arvoperusteista toimintaa. Sen eettisinä arvoina ovat hyvä hoito, ihmisarvon kunnioittaminen, ihmisen itsemääräämisoikeus ja oikeudenmukaisuus. Hyvään saattohoitoon tulee olla oikeus kaikilla sitä tarvitsevilla”, kirjoittaa Tapio Pajunen.

Teoksen on toimittanut sairaalasielunhoidon johtaja emerita Kirsti Aalto. Artikkelien kirjoittajat ovat alan suomalaisia asiantuntijoita. Aallon lisäksi kirjoittajina ovat keräysjohtaja Tapio Pajunen, ylilääkäri Juha Hänninen, sairaalapastori Virpi Sipola, lääkäri, psykoterapeutti Päivi Hietanen, pastori, psykoterapeutti Johanna Ervast, Pirkanmaan hoitokodin johtaja Tiina Surakka, arkkiatri Risto Pelkonen, Terhokodin vapaaehtoinen, merikapteeni Seppo Laurell sekä kirjailija Liisa Mäntymies

Saattohoito on Yhteisvastuun 2014 kotimaankohde.

Kirsti Aalto (toim.) Saattohoito kuolevan tukena. 147 s. Kirjapaja 2013. Kl 59.49. ISBN 978-952-247-451-3

 

Lisätietoja: Kirsti Aalto, kirsti.aalto@evl.fi tai Kirjapaja puh. 09 6877 450 / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi

 

Kirjan kansikuva täältä.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs