Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Restel aloittaa yhteistyön ruoanpelastuspalvelu ResQ:n kanssa

Restel Oy

Restel aloittaa yhteistyön ruoanpelastuspalvelu ResQ:n kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 08:15
Julkaisija: Restel Oy

Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys Restel on solminut yhteistyösopimuksen hävikkiuhan alaista ruokaa pelastavan ResQ-palvelun kanssa. Restelin ravintoloiden hävikkiruokaa on mahdollista pelastaa palvelun kautta lauantaista 21.5. alkaen.

Suomalaisissa ravintoloissa menee hukkaan noin viidennes kaikesta syömäkelpoisesta ruuasta. ResQ-palvelun avulla ravintolat voivat myydä esimerkiksi lounastarjoiluistaan yli jääneen laadukkaan ruuan kuluttajille edullisina take away -annoksina. Annokset ostetaan palvelun kautta ja noudetaan ravintolasta sen ilmoittamaan takarajaan mennessä. ResQ-palvelussa annosten hinta vaihtelee yleisimmin kolmesta kuuteen euroon.

Restelin ravintoloiden annoksia on mahdollista ostaa ResQ:n kautta lauantaista 21.5. alkaen. Yhteistyö alkaa upouudesta Cumulus Meilahden Bistro-ravintolasta ja laajenee muihin toimipisteisiin sekä uusille paikkakunnille. Halukkaaksi ruoan pelastajaksi voi liittyä osoitteessa: https://resq-club.com.

ResQ on mielestäni loistava keksintö ja olen aidosti innoissani yhteistyöstämme”, hehkuttaa Restelin hotelliravintoloiden kehityspäällikkö Kirsi Asposalo. ”Kuluttajille ResQ on edullinen ja helppo tapa hankkia terveellistä ja monipuolista ruokaa. Ravintoloille palvelu puolestaan tarjoaa ympäristövastuullisen vaihtoehdon ruoan roskiin heittämiselle”, Asposalo jatkaa. Restelin hävikkiannokset pakataan Dunin biohajoaviin tai kierrätettäviin pakkauksiin, joten myös niissä on huomioitu kestävä toiminta.

Myös ResQ:lla uskotaan tulevan yhteistyön olevan antoisaa. "On hienoa päästä tekemään töitä Restelin kaltaisen ennakkoluulottoman edelläkävijän kanssa. Olemme erittäin vaikuttuneita siitä, millaisella innolla ja luovalla otteella Restelin henkilökunta on lähtenyt ratkaisemaan ravintoloidensa tarjoiluhävikkiä kanssamme. Uskomme, että tämä yhteistyö tuottaa vielä aivan uudenlaisia innovaatiota ympäristövastuullisen matkailu- ja ravintolaliiketoiminnan saralla", sanoo ResQ:n toimitusjohtaja Tuure Parkkinen.

Bistro Cumulus taklaa raaka-ainehävikkiä jatkossa myös Mysteeriannoksella

Bistro Cumulus on kehittänyt myös oman ratkaisunsa raaka-ainehävikin vähentämiseksi. Listalta löytyy jatkossa viikonloppuisin 9,90 euron hintainen Mysteeriannos, joka kasataan hävikkiuhan alla olevista raaka-aineista. ”Viikonloppuisin päästämme keittiön valloilleen. Mysteeriannoksen sisältö riippuu kokkimme mielikuvituksesta ja kaapista löytyvistä raaka-aineista. Ihan sokkona annosta ei kuitenkaan tarvitse ostaa, sillä tarjoilijat raottavat mielellään mysteerin saloja ennen tilaamista”, kertoo idean äiti Kirsi Asposalo. Mysteeriannos otetaan käyttöön kesäkuun aikana.

Laiskottaako lauantaina? – pelasta Cumulus-aamiainen ResQ:n kautta

Lauantaina 21.5. on tarjolla ensimmäinen maistiainen Restelin ja ResQ:n tuoreesta yhteistyöstä Cumulus-aamiaisen muodossa. Monipuolisesta ja runsaasta hotelliaamiaisesta jää väistämättä tarjoiluylijäämää, joten ResQ ja Restel aloittavat ruoanpelastusyhteistyön myös aamiaistarjoiluihin perustuvien annosten osalta. Lauantaina Cumulus Meilahdessa on myös mahdollista tutustua tarkemmin ResQ-palveluun.

Lisätietoja:

Kirsi Asposalo, kehityspäällikkö hotellien ravintolatoiminta, Restel Oy, +358 400 386 123 kirsi.asposalo@restel.fi

Tuure Parkkinen, toimitusjohtaja ResQ, +358 50 531 8115, tuure@resq-club.com

Liitetiedostot

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu lähes 50 hotellia ja yli 200 ravintolaa. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli 386,2 M€. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus- ja Rantasipi-ketjut, Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki - Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat mm. BURGER KING®-, Rax Buffet-, HelmiSimpukka-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, Wanha Mestari- ja Hemingway’s -ravintolat sekä Tapahtumaravintolat. www.restel.fi

ResQ on tammikuussa 2016 lanseerattu hävikkiruoan pelastuspalvelu. Palvelu toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Lahdessa ja Seinäjoella. Palvelussa on yli 17 000 rekisteröitynyttä käyttäjää sekä yli 100 aktiivista tarjoajakumppania. ResQ-sovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimilla, sekä lisäksi verkkoselaimella osoitteessa https://resq.club/app

Cumulus on rento ja uudistuva kaupunkihotelliketju, joka tarjoaa hyvät unet 21 kaupungin keskustassa 40 vuoden kokemuksella. Cumulus-hotelleissa nautit runsaasta aamiaisesta, saunan löylyistä ja hyvistä yöunista makusi mukaisella tyynyllä. www.cumulus.fi

Bistro Cumulus on uusi ja moderni palvelukokonaisuus, joka avautui Cumulus Meilahden yhteyteen toukokuussa 2016. Cumulus Bistro palvelee sekä alueen asukkaita että hotellivieraita aamiaisesta iltapalaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs