Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Rax ja Mario Itikselle Suomen ensimmäiset Invalidiliiton ravintoloihin myöntämät Helppo liikkua- tunnustukset

Restel Oy

Rax ja Mario Itikselle Suomen ensimmäiset Invalidiliiton ravintoloihin myöntämät Helppo liikkua- tunnustukset

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2013 klo 11:12
Julkaisija: Restel Oy

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnus luovutettiin 28. lokakuuta ensimmäistä kertaa Restelin ravintoloille - Rax ja Mario Itikselle Helsinkiin. Ravintolat sijaitsevat kauppakeskus Itiksen Ravintolamaailmassa, toisessa kerroksessa. Rax ja Mario ravintolat tarjoavat monipuolisia ravintolapalveluja kauppakeskusasiakkaille. Ravintolat ovat erityisesti nuorten ja lapsiperheiden suosiossa. Esteettömän liikkumisen huomioiminen on ollut osa Restelin palvelun kehittämistä jo usean vuoden ajan.

 

Restelin Rax ja Mario Itis ovat saavuttaneet ensimmäisinä ravintoloina Invalidiliiton myöntämän Helppo liikkua –tunnuksen. Tunnus on osa valtakunnallista Helppo liikkua -kampanjaa. Restel on valtakunnallisesti ainoa Helppo liikkua -kampanjassa mukana oleva hotelli- ja ravintola-alan kumppani.

 

Helppo liikkua -tunnuksen saaminen edellyttää ravintoloilta tiettyjen kriteerien täyttämistä. Rax ja Mario Itiksen ravintolatiloja on muunneltu esteettömiksi yhteistyössä Esteettömyyskeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Suunnittelussa on pyritty tekemään tiloista kaikille mahdollisimman helppoja liikkua. Raxin ja Marion henkilökunta ovat valmiita avustamaan ja palvelemaan apua tarvitsevia asiakkaita.

 

Rax Itis on toiminut samoissa tiloissa noin 7 vuotta. Ravintolaa uudistettiin onnistuneesti pari vuotta sitten. Rax-ketjun ravintoloiden uudistuminen jatkuu vauhdilla. Ketjussa on tämän vuoden lopussa lähes 10 uusittua ja uuden ilmeen mukaista Rax-ravintolaa.

 

Mario Itis avattiin vuoden 2011 lopulla. Käsinleivottuun pizzaan, pastoihin ja burgereihin keskittynyt Mario on moderni ja rento ravintola, jossa on helppo ruokailla vaikka koko perheen kanssa. Helppo liikkuminen lastenvaunujen ja ostokärryjen kanssa pidettiin mielessä jo Mariota suunniteltaessa.

 

Raxin ja Mario Itiksen henkilökunnalle esteetön liikkuminen ja toimiva palvelu ovat tärkeä asia

 

Rax ja Mario Itiksen tunnuksen edellyttämät muutokset helpottavat kaikkien asiakkaitten liikkumista ravintoloiden tiloissa.

 

Kauppakeskus Itiksen sisäinen sisäänkäynti Ravintolamaailmaan, jossa myös Rax ja Mario sijaitsevat on esteetön. Ravintolamaailma on kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, johon pääsee kulkemaan hissillä. Hissit sijaitsevat Ravintolamaailman keskellä ja niistä on lyhyet kulkumatkat kaikkiin ravintoloihin. Itiksen Kauppakeskus on kokonaan esteetön.

 

” Rax Itiksen konseptin mukainen sisustus ja selkeät opasteet helpottavat kaikkien asiakkaiden asioimista ravintolassa. Helpon liikkumisen myötä kiinnitämme erityistä huomiota myös henkilökunnan palveluvalmiuksiin”, kertoo Rax -ketjun ketjujohtaja Riikka Hynninen.

 

”Itiksen Mariolle Helppo liikkua -tunnuksen saaminen on hieno asia, sillä esteetön liikkuminen palvelee kaikkia niin asiakkaita kuin henkilökuntaa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta”, kertoo Ruokaravintolat-ketjun ketjujohtaja Katja Malminen.

 

Esteettömyyden lisääminen on Restelille osa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja asiakasmukavuutta

 

Helppo liikkuminen on otettu huomioon Restelin palvelutarjonnassa jo usean vuoden ajan. Esimerkiksi Restel Liikenneasemien Shell HelmiSimpukka -ketju on tarjonnut asiakkailleen palvelutankkausta jo muutaman vuoden ajan.

 

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnuksen edellytykset huomioidaan jatkossa mahdollisuuksien mukaan kaikissa Restelin ravintoloissa, hotelleissa ja kylpylöissä. Edellytykset otetaan huomioon tulevaisuudessa myös Restelin toimipaikkauudistuksissa sekä uudisrakentamisessa. Tällä hetkellä muutoksia suunnitellaan 12:sta jo olemassa olevaan kohteeseen, joista osa on ruokaravintoloita.

 

Valtakunnallisen Helppo liikkua -kampanjan tavoitteena tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa

 

Helppo liikkua on Invalidiliiton valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa ja helppoa. Kampanjan avulla ihmisiä myös aktivoidaan kertomaan, mitkä ovat helppoja tai hankalia paikkoja liikkua. Osoittaakseen esteettömyytensä palvelu tai kohde voi hakea Invalidiliitolta Helppo liikkua -tunnusta, jonka saavuttamiseksi on täytettävä Invalidiliiton laatimat kriteerit.

 

Lisätietoja Helppo liikkua kampanjasta http://helppoliikkua.fi/

 

Lisätietoja:

 

Rax Ravintolat Oy, ketjujohtaja Riikka Hynninen, puh. (09) 733 5316, riikka.hynninen@restel.fi

 

Restel Ravintolat Oy, ketjujohtaja Katja Malminen, puh (09) 733 5352, katja.malminen@restel.fi

 

www.rax.fi, www.mario.fi, www.restel.fi

 

 

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liiketoimintaa Restel harjoittaa 49 hotellilla, joissa on yhteensä yli 8 000 huonetta, ja noin 260 ravintolalla. Liikevaihto vuonna 2012 oli 392 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus ja Rantasipi-ketjujen, Hotelli Seurahuone Helsingin sekä Hotel Atlas Kuopion myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketju sekä ravintolat Kaarle XII, Vespa, Primula ja Baker’s että jatkossa myös Burger King-ravintolat.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs