Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Perhepartiosta elämyksiä lapsille ja vanhemmille

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Perhepartiosta elämyksiä lapsille ja vanhemmille

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 10:35
Julkaisija: Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Turussa on syksyn aikana mahdollisuus osallistua uuteen koko perheen harrastukseen. Perhepartiossa lapset ja vanhemmat pääsevät toimimaan yhdessä muiden perheiden kanssa sekä samalla seikkailemaan luonnossa ja tutustumaan partiotoimintaan.

Harrastukseen voivat osallistua kaikki alueen perheet, eikä vanhemmilla tarvitse olla entuudestaan tietoa partiotoiminnasta.

- Perhepartio on edullinen harrastus, joka tarjoaa aktiivista yhteistä aikaa sekä ulkoilua oman porukan kesken, jossa samalla tapaa uusia ja vanhoja kavereita. Jokainen ilta on ollut omalainen elämys, mutta parasta on varmasti yhdessä tekeminen lasten ja vanhempien kesken, kertoo Kati Haapasalo paikallisesta Maarian Kämmekät -lippukunnasta. 

Kämmeköiden perhepartioryhmä on paistanut nuotiolla lettuja, etsinyt kätköjä, tehnyt omat partiohuivit, retkeillyt metsässä sekä askarrellut ja leiponut. Syksyn suunnitelmissa on iltaretki laavulle, jossa istutaan grillaamaan nuotion äärelle, ja tähystetään syksyn merkkejä lintutornista. Keväälle on suunnitelmissa myös ensimmäinen oma yhteinen yöretki.


Kokoontumiset kerran kuussa

Yhteisissä tapaamisissa toimitaan paljon luonnossa sääolosuhteiden salliessa. Perhepartiossa pääsee tutustumaan mitä partioharrastus on aikuisten johtajien johdolla.

- Meillä perheiden harrastus on ns. pienten lasten, 0-7 -vuotiaiden, partiomaista toimintaa, joka ei ole osa virallista partio-ohjelmaa. Se kuitenkin tarjoaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat voivat harrastuksessamme tehdä. Virallisesti huivikaulaisiin voi liittyä ensimmäiselle luokalle mentäessä.

- Kokoonnumme kerran kuussa eri tekemisen parissa, ajankohdista sovitaan aina perheiden kanssa yhdessä. Toimintaa lippukunnassa on ollut vuodesta 2015 lähtien ja aikomuksena on jatkaa niin kauan kuin osallistujia vaan riittää.

Lisätietoa Maarian Kämmeköiden perhepartiotoiminnasta:
Kati Haapasalo
perhepartio(at)maariankammekat.fi
maariankammekat.fi/ryhmat/#perhepartio

Liitetiedostot

Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin 122 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat ja mahdollisuus partiotoimintaan on partiopiirin kaikkien kuntien alueella.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on vapaaehtoista, kansainvälistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuntevat vastuun itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs