Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla runsas kävijämäärä

Oulun kaupunginteatteri

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla runsas kävijämäärä

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 15:06
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun lasten ja nuorten 34. teatterifestivaali järjestettiin 19. - 24.1.2015. Festivaalin ohjelmistossa nähtiin noin 60 esitystä, joihin myytiin huikeat yli 5 800 lippua. Esityksistä lähes puolet oli loppuunmyytyjä. Tapahtuma tarjosi lisäksi monipuolisen kattauksen kiinnostavaa oheisohjelmaa, kuten ilma-akrobatian sirkustyöpajat, Yhtä draamaa -seminaarin ja festivaaliklubit Teatteriravintolassa. Oheisohjelmissa kävijöitä oli yli 4 000, joten festivaalin kävijämäärä oli lähes 10 000.

Kotimaisista esiintyjistä mm. Tampereen Työväen Teatterin viittomakieltäkin sisältävä Valkoinen, Nukketeatteri Ofelian pelon voittamisesta kertova Mörön unisukat ja Teatteri Hevosenkengän kaikenikäisiä hauskuuttava Pippuridino saavuttivat suursuosion.

Kansainväliset esiintyjät saapuivat Espanjasta, Norjasta, Ranskasta, Saksasta, Tsekistä ja Uudesta-Seelannista.
Vauvateatteri oli yleisön suosiossa; molemmat norjalaisen Teater Novan bALANCe-esitykset olivat loppuunmyydyt. Myös humoristinen norjalaisesitys The Kitchen ja ranskalais-tsekkiläisen duon Pony is a small horse keräsivät esityksissään odotetusti Pikisalin täyteen.

Uutta tänä vuonna oli mm. maksuton esitys Lorumuorin komero, joka teatterin ensiesityksensä jälkeen kiersi Oulun kaupunginkirjaston toimipisteissä. Ensiesityksensä festivaalilla sai niin ikään Akseli Klonkin Puhelias Elias. Myös lastenpaneelit kokoontuivat tänä vuonna menestyksekkäästi, joten vuorovaikutteista toimintaa yleisön ja esittäjien välillä tullaan jatkamaan tulevinakin vuosina.

Festivaalitunnelmaa ylläpitivät kaupunginteatterin omat festarimaskotit Riemu, Ilo, Reipas ja Onni, jotka viihdyttivät pikkuväkeä päivittäin teatterin ala-aulassa mm. musisoiden ja johdattaen yleisön eri teatteriammattien saloihin.

Talven keskellä järjestetty festivaali tarjosi tärkeitä ja vaikuttavia teatterielämyksiä niin vauvaikäisille kuin taaperoillekin sekä koululaisille, nuorisolle ja heidän vanhemmilleen.

Festivaali järjestetään seuraavan kerran 25. - 30.1.2016.

Kansainvälisten lasten ja nuorten teatteripäivien vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Oulun taidekoulun, Akseli Klonkin, Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön ja Oulun kaupunginkirjaston kanssa.

Lisätietoja: festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi ja
tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi ja

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs