Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Oulun kaupunginteatterin tiedote: Kansainvälinen Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali kehittyy - liput myyntiin 19.11.

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin tiedote: Kansainvälinen Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali kehittyy - liput myyntiin 19.11.

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 11:59
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Kansainvälinen Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään 19. – 24.1.2015 jo 34. kerran! Ohjelmistossa nähdään Oulun kaupunginteatterin näytelmien lisäksi useita vierailevia kotimaisia ammattiteattereita sekä upeita, lähes sanattomia esityksiä ulkomailta, mm. Norjasta ja Espanjasta. Festivaalin ohjelmisto koostuu 22 esityksestä, joihin on myynnissä huikeat n. 6500 lippua. Valtakunnallinen lipunmyynti alkaa keskiviikkona 19.11.2014. Tänä vuonna teatterin Myyntipalvelussa myydään myös edullisia festivaalipasseja. Uutta ovat myös mm. lasten paneeli ja yhteistyö Oulun kaupunginkirjaston kanssa. Korkeatasoinen festivaali palkittiin vuonna 2012 teatterialan lasten ja nuorten Teatteriteko-palkinnolla.

LASTEN ÄÄNI KUULUVILLE
Festivaalin aikana kokoonnutaan useisiin paneelitilaisuuksiin, joissa nuori yleisö pääsee antamaan palautteensa suoraan esiintyjille. Paneelia varten valitut 3-17-vuotiaat lapset ja nuoret ovat käyneet ikärajojensa puitteissa katsomassa festivaaliohjelmistoon kuuluvia esityksiä ja sana on nyt heidän!

YHTEISTYÖTÄ OULUN KAUPUNGINKIRJASTON KANSSA
Oulun kaupunginteatterin näyttelijä Elina Korhonen kiertää kaupunginteatterin lisäksi Oulun kaupunginkirjaston toimipisteissä eri puolilla kaupunkia maksuttomalla ensiesityksellä Lorumuorin komero.

VAUVATEATTERIA, MONIKULTTUURISUUTTA, HUUMORIA
Festivaalin avajaisesityksenä nähdään norjalaisen Teater Novan bALANCe, joka on vuorovaikutteinen ja visuaalinen vauvateatteriesitys 0-3-vuotiaille. Tavallisen arjen taikamatkaksi muuttava esitys perheen pienimmille sisältää yllätyksellistä esineteatteria, ja lopuksi pikkuväki pääsee itsekin näyttämölle leikkimään, tutkimaan ja kokemaan. Ohjaus Simone Thiis.

The Kitchen on yli 4-vuotiaille suunnattu absurdia huumoria ja odottamattomia käänteitä pursuava näytelmä norjalaisen Jo Strømgren Kompanin esittämänä. Ajankohtaista ja painavaa sanomaa nykymaailman monikulttuurisuuden haasteista lähestytään nauruhermoja kutkuttavalla tavalla. Ohjaus Jo Strømgren. Yhteistyössä JoJo – Oulun tanssinkeskuksen kanssa.

Caterpillars on fyysinen komedia, jossa yleisö kuljetetaan hassunkuriseen unimaailmaan toivottomien klovnien tipauttaessa heidät aina välillä takaisin todellisuuteen. Rooleissa Jenni Kallo ja uusiseelantilainen Thomas Monckton. Ohjaus Thomas Monckton. Kallo Collectiven esitys on osa Flow-sirkus esityssarjaa.

ENSIESITYS, BALETTIA JA VIITTOMAKIELTÄ!
Akseli Klonkin Puhelias Elias saa ensiesityksensä teatterifestivaalilla. Näytelmä on esitys muutoksista, sopeutumisista, ystävän ja sanojen kaipuusta. Esitys pohjautuu oululaisen Essi Kummun kirjaan. Ohjaus Sini-Sisko Kalajoki.  

Kansallisbaletin alakouluikäisille suunnattu tanssiteos Aikala vie katsojan kauas Aikalan kylään, jossa askareet on hoidettu aikojen alusta vanhojen tapojen mukaan. Koreografia Riku Immonen, musiikki Iikka Kotaja. JoJo – Oulun tanssinkeskuksen kanssa.

Tampereen Työväen Teatterin Valkoinen sopii kaikenikäisille ja toimii myös erinomaisena ensikosketuksena teatterin kiehtovaan maailman. Esitys on kaksikielinen. Se toteutetaan suomalaisen viittomakielen ja puhutun kielen dialogina. Ohjaus Maarit Pyökäri.

KEKSI NIMET FESTIVAALIMASKOTEILLE JA LEMPINIMI FESTARILLE
Festivaalilogosta tutut maskotit heräävät eloon ja viihdyttävät päivittäin teatterin lämpiössä mm. musisoiden ja johdattaen yleisön eri teatteriammattien saloihin. Festivaalimaskotit ovat nimiä vailla. Osallistu kilpailuun 12.1. mennessä ja keksi nimet neljälle festivaalimaskotille. Myös itse festivaali kaipaa nasevaa lempinimeä. Voittajanimet julkaistaan festivaalin avajaisissa 19.1. Katso tarkemmin www.teatteri.ouka.fi/festival.

MONIPUOLISTA OHEISOHJELMAA
Yhtä draamaa -seminaari järjestetään 23. – 24.1. Päivien teemana on draaman käyttö perusopetuksessa. Seminaarissa kuullaan mielenkiintoisia luentoja ja päästään mukaan työpajatoimintaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 9.1. mennessä osoitteessa www.yhtadraamaa.blogspot.fi

Työ elämään 2015  – nuorten ammatti- ja kesätyötreffit järjestetään tiistaina 20.1. klo 9 – 16.30 kaupunginteatterilla. Päivän aikana tutustutaan eri alojen ammattilaisiin töissään. Lisätietoja www.ouka.fi/tyoelamaan.

Ilma-akrobatian sirkustyöpajat järjestetään perjantaina 23.1. Oulun Tähtisirkuksen tiloissa (Kurkelantie 2). Työpajoissa harjoitellaan maailmanluokan ilma-akrobaatti Ilona Jäntin ohjauksessa. Lisätietoja festivaaliesitteestä ja www.ouluntahtisirkus.net.

Festivaaliklubit järjestetään Teatteriravintolassa. The Addams Family –musikaalikomedian näyttelijä Antti Annola esiintyy tiistaina 20.1. klo 20 ja musiikkinäytelmä Poika Mancinin nimiosan esittäjä Mikael Saari perjantaina 23.1. klo 20. Festivaaliklubeille on vapaa pääsy. K-18.

Teatteritalon valtavaan lasijulkisivuun avautuu kaupungin suurin taidenäyttely. Oulun eri koulujen oppilaat loihtivat hirveänhuikeita taidonnäytteitä aiheenaan möröt ja aaveet. Nämä kiltit kummajaiset muuttavat teatteritalon tunnelman festivaaliviikoksi sopivan jännittäväksi.

Ohjelmisto, lisätietoja ja Kari-Pekka Toivosen ajatuksia festivaalista ke 19.11.2014 avautuvilla uudistuneilla nettisivuilla osoitteessa www.teatteri.ouka.fi/festival

Näytelmäkuvia saatavissa 18.11. alkaen osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Lisätietoja
tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi
tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Katso koko ohjelmisto www.teatteri.ouka.fi/festival

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs