Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lappeenrannan kaupunki myöntää harrastustoiminta-avustuksia vähävaraisille lapsiperheille

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki myöntää harrastustoiminta-avustuksia vähävaraisille lapsiperheille

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Vähävaraiset lappeenrantalaiset lapsiperheet voivat jälleen hakea kaupungilta harrastustoiminta-avustusta syyskaudelle 2016. Haku toteutetaan sähköisellä hakemuksella osoitteessa www.lappeenranta.fi, ja haku on auki 15.7.2016–17.8.2016. 

Lappeenrannan kaupunki järjesti vastaavat haut vuoden 2015 syksyllä ja tämän vuoden keväällä (2016). Syksyn (2015) haussa hakemuksia tuli kaikkiaan 98, ja tuki myönnettiin kaikille tukikelpoisille hakijoille, joita oli 79. Keväällä (2016) hakemuksia tuli yhteensä 104 ja tukea saaneita tukikelpoisia perheitä oli 76. 

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan tuki on suunnattu erityisesti alle 18-vuotiaille lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille, joiden harrastaminen on vaarassa keskeytyä perheen tiukan talouden vuoksi. Talouden arviossa huomioidaan perheen tulot ja muun muassa lasten lukumäärä. Hakijan kotikunnan tulee olla Lappeenranta. 

– Harrastusavustuksen tarkoituksena on taata harrastusmahdollisuus myös lapsille ja nuorille, joiden perheissä taloudellinen tilanne on heikko, Sanna Natunen selvittää. 

Sanna Natusen mielestä harrastusavustuksella on pystytty hyvin kannustamaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevien perheiden lapsia ja nuoria harrastuksiin. Väärinkäytöksiä ei ole ollut. Hakijoiden tulo- ja varallisuustiedot tarkistetaan ja tuki maksetaan vain todellista laskua vastaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. 

Natunen korostaa, että Lappeenrannan kaupungin strategian yhtenä tavoitteena on tukea taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. 

– Harrastusavustukseen on varattu määräraha kuluvan valtuustokauden loppuun ja jatko harkitaan erikseen saatujen kokemusten pohjalta, Natunen täsmentää. 

Tukea myönnetään lukukausi-, tunti- ja kausimaksuihin

Taloudellista tukea voidaan myöntää vain lukukausi-, tunti- ja kausimaksuihin. Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä, ja harrastuksen järjestäjän tulee toimia Lappeenrannassa. 

Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä suoraan ryhmille, harrastusseuroille tai oppilaitoksille.  Yksittäiselle hakijalle myönnetty avustus maksetaan joukkueelle, seuralle, yhdistykselle, kerholle tai oppilaitokselle, missä lapsi tai nuori harrastaa lukukausimaksua vastaan ja avustuksen suuruus voi siten olla vain lukukausimaksun suuruinen. Tukea ei myönnetä esimerkiksi harrastusvälineisiin tai lisenssimaksuihin. 

Hakijan tulee täyttää seuraavat kriteerit: 

  1. Kotikunta Lappeenranta
  2. Voimassa oleva tai alkamassa oleva harrastus jossakin seurassa, kerhossa, yhdistyksessä ja/tai oppilaitoksessa, joka toimii Lappeenrannassa
  3. Tulo- ja varallisuusrajat 

Pienituloisiksi lasketaan henkilöt, joiden kotitalouden käytettävissä oleva rahatulo kulutusyksikköä kohti on alle 60 prosenttia kansallisesta mediaanitulosta. Pienituloisuusraja oli yhden hengen taloudella 14 300 euroa vuodessa eli 1 190 euroa kuukaudessa vuonna 2014. Tuloilla tarkoitetaan verojen jälkeisiä rahatuloja, jotka koostuvat työ- ja omaisuustuloista ja tulonsiirroista. Sotkanetin tietojen mukaan 12,3 prosenttia lappeenrantalaisista alle 18-vuotiaista kuului kotitalouksiin, joiden tulot jäävät suhteellisen pienituloisuusrajan alapuolelle vuonna 2014.

Lisätietoja 

Hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natunen
puh. 040 522 9373
sanna.natunen@lappeenranta.fi

 

Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen
puh. 040 512 1580
olli.naukkarinen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs