Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kutsu_Tervetuloa Jalkarannan monitoimitalon peruskiven muuraukseen 7.2.2014

Lahden kaupunki

Kutsu_Tervetuloa Jalkarannan monitoimitalon peruskiven muuraukseen 7.2.2014

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 12:09
Julkaisija: Lahden kaupunki

Jalkarannan monitoimitalon peruskiven muuraus 

Aika: 7.2.2014 klo 9.15
Paikka: Kokoontuminen Jalkarannan monitoimitalon työmaalla, Sarvikuja 1, Lahti
Tilaisuus on avoin alueen asukkaille ja kaikille kiinnostuneille

Kutsuvierastilaisuus peruskiven muurauksen jälkeen
Kahvitilaisuus Tapanilan Hiihtomajalla, käyntiosoitteessa Mäkirinteenkatu 29
Median edustajat ovet tervetulleita myös kutsuvierastilaisuuteen!

Kutsu liitteenä (pdf)
________________

Peruskiven muuraustilaisuudessa monitoimitalon työmaalla puhuvat kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen sekä NCC Rakennus Oy:n aluejohtaja Veijo Hämäläinen. Peruskiveä ovat muuraamassa myös toimitilajohtaja Mauri Koistinen, vastaava työnjohtaja Juha Saarinen, työmaan työntekijöiden edustaja sekä Jalkarannan koulun oppilas.

Peruskiveen upotetaan lieriö, johon laitetaan tilaisuuden kutsu, hankkeen historia ja perustiedot, päivän Etelä-Suomen sanomat sekä kopiot voimassa olevista setelirahoista ja lasten piirustuksia. Tilaisuudessa kuullaan päiväkodin ja koulun lasten esityksiä. Tilaisuuden juontaa Jalkarannan koulun rehtori Joni Luuri.


Monitoimitalosta alueen olohuone

Jalkarannan monitoimitaloon tulee koulu, päiväkoti, kirjasto, Lahden Aterian palvelukeittiö sekä tilat oppilashuollolle. Liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Monitoimitalon olohuonetilat luovat hyvät edellytykset henkilökunnan ja oppilaiden sekä alueen asukkaiden yhteistyölle.

Toimintoja on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Lähtökohtana on ollut tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus sekä energiatehokkuus. Erilaisten käyttäjäryhmien toiveiden ja tarpeiden kuulemiseksi kaupunki on hyödyntänyt useita osallistumisen kanavia. Lapset ovat ideoineet tulevia tiloja osana päiväkodin ja koulun opetusta, tapahtumissa ja työpajoissa. Lahen D –asukaspaneelilta on sähköisesti kysytty toiminnoista ja palveluista. On järjestetty myös yleisö- ja asukastilaisuuksia sekä oppilaskunnan kautta kuultu myös läntisen alueen nuorten mielipiteitä.

Monitoimitalo rakennetaan Jalkarannan koulun nykyiselle tontille, joka on Lahden kaupungin omistama. Rakentaminen aloitettiin 2.1.2014 ja monitoimitalo on käyttövalmiina 31.8.2015. Monitoimitalon bruttoala on 8726,5 m2 ja veroton urakkahinta 17,3 milj. euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 22,3 milj. euroa. Runkoratkaisuna on pilari- ja palkkijärjestelmä sekä kantavat ulkoseinät. Sisäisiä kantavia seiniä ei juuri ole.

Monitoimitalon rakentaminen toteutetaan SR-urakkana ja rakentamisesta vastaa NCC Rakennus Oy. Rakennuttajakonsulttina toimii FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.


Peruskiven muuraus

Peruskiven muuraus on vanha perinne, mutta tilaisuutena huomattavasti harvinaisempi harjannostajaisiin verrattuna. Tilaisuus järjestetään yleensä silloin, kun on kyseessä näkyvä, iso kohde, jolla on alueellista merkitystä. Edellisen kerran Lahden Tilakeskus järjesti Jalkarannan sairaalan laajennuksen peruskiven muuraustilaisuuden vuonna 2005.

Lisätietoja 
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 658 61 / Lahden Tilakeskus,
Jalkarannan koulun rehtori Joni Luuri, puh. 050 398 5330 / Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut

_______________
INFO 

Jalkarannan koulu
toimii perusopetuksen kaksisarjaisena 1-6 luokkien kouluna, jossa toimii myös erityisopetuksen luokkia. Oppilaita on keskimäärin yli 300. Seitsemännelle luokalle siirrytään Salpausselän kouluun.

Jalkarannan päiväkodissa toimii kymmenen lapsiryhmää, joista kolme on esiopetusryhmiä. Yhteensä paikkoja on 147. Lisäksi aamu- ja iltapäivisin toimivat kerhoryhmät. Koulussa järjestetään iltapäivätoimintaa 1 – 2 vuosiluokan oppilaille.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs