Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kokonaisturvallisuus 2015: Suurtapahtuma onnistui yli odotusten

Tampereen Messut

Kokonaisturvallisuus 2015: Suurtapahtuma onnistui yli odotusten

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2015 klo 18:02
Julkaisija: Tampereen Messut

VÄLITTÄMINEN JA TOIMINNALLINEN TEKEMINEN YHDISTÄÄ KAIKENIKÄISET

Tampereen Kokonaisturvallisuus 2015 -suurtapahtumassa vieraili arviolta noin 20 000 kävijää ja messuihin tutustui 16 218 vierasta. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 4.–6.9. järjestettyjen Kokonaisturvallisuus-messujen mukaansatempaava ohjelma sekä turvallisuustoimijoiden toiminnalliset pisteet tarjosivat runsaasti tietoa ja turvallisuustaitoja kaikenikäisille. Yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta esittelevän turvallisuusviikon aikana Tampereella järjestettiin messujen lisäksi ulkoministeriön kutsuvierasseminaari, Tampere-talon Pidä huolta -konsertti ja viranomaisten yhteistoimintanäytös teemalla vesipelastus. Tampereen Messut Oy toteutti Kokonaisturvallisuus-suurtapahtuman yhteistyössä Turvallisuuskomitean, turvallisuus- ja maanpuolustusalan toimijoiden, viranomaisten, järjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa.

– Kokonaisturvallisuus 2015 -suurtapahtuma kokosi enemmän kävijöitä kuin vastaava tapahtuma Lahdessa 2012 tai Tampereella 2005. Messut saivat erittäin positiivisen vastaanoton ja kävijät pääsivät toiminnallisesti tutustumaan laajasti kokonaisturvallisuuden teemoihin esimerkiksi Security Track -kisan rasteilla sekä osallistumaan mukaansatempaaviin ohjelmanumeroihin, kertoo messutoimikunnan puheenjohtaja, teollisuusneuvos Erkko Kajander.

– Kokonaisturvallisuus 2015 oli erinomainen esimerkki siitä, että messut voivat laajentua suurtapahtumaksi, joka levittäytyi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen lisäksi muualle kaupunkiin. Tämä mahdollistui eri tahojen tiiviillä yhteistyöllä, jonka toimivuudesta olemme erittäin ilahtuneita. On ollut myös hienoa huomata, että yksilöt ja yhteisöt ovat tämän projektin kautta ymmärtäneet kokonaisturvallisuuden merkityksen ja tärkeyden – sen, että turvallisuus kaikissa muodoissaan koskettaa meitä kaikkia. Messujärjestäjänä haluamme osaltamme olla edistämässä tätä tärkeää asiaa, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Taistelunäytökset vetivät ulkokatsomon täyteen – ohjelma-areenan tähtinä soittokunnat ja koirat

Puolustusvoimat oli esillä messuilla laajasti. Radio Kipinä lähetti ohjelmaa koko messutapahtuman ajan. Haastateltavina olivat muun muassa puolustusministeri Jussi Niinistö, Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg sekä messujen esiintyjiä ja messuvieraita. Kaikki kahdeksan taistelunäytöstä esitettiin täysille katsomoille ja kalustonäyttelykenttä oli erittäin suosittu.

– Oli hienoa, että pääsimme Tampereella tekemään jotain aivan uudella tavalla ja siinä onnistuttiin erinomaisesti. Taistelunäytökset vetivät katsomon ja ympäröivät alueet täyteen. Olimme kokonaisuuteen tyytyväisiä, kertoo yliluutnantti Tommi Kangasmaa Puolustusvoimista.

Toiminnalliset pisteet olivat messuvierailijoiden mieleen. Liikenneturvan turvavyöautossa sai kokea vyön tarpeellisuuden lavastetussa onnettomuustilanteessa, Pirkanmaan pelastuslaitoksen turvallisuusperäkärryllä annettiin alkusammutuskoulutusta ja Poliisin pisteellä harjoiteltiin muun muassa väärennettyjen asiakirjojen tunnistamista. Messuyleisöä ihastuttivat Ohjelma-areenalla musisoineet Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Poliisisoittokunta sekä taitojaan esitelleet tulli-, pelastus- ja etsijäkoirat. Lauantaina esiintynyt Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff keräsi lavan ääreen suuren joukon matkustusturvallisuudesta kiinnostuneita. Sunnuntaina lavalla nähtiin myös YK:n hyväntahdon lähettiläs Mikko Kuustonen, rap-artisti Paleface sekä tanssitaitelija Hanna Brotherus. Messujen yhdeksi tärkeimmäksi teemaksi nousi kyberturvallisuus ja arjen nettiturvallisuus. Aihetta käsiteltiin laajasti aina internetin turvallisesta arkikäytöstä globaaleihin tietoturvaongelmiin.

Videokirjastossa haastatteluja ja tunnelmia Kokonaisturvallisuus 2015 -messuilta:

•    Kokonaisturvallisuus on yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista
Vesa Virtanen, Turvallisuuskomitea

•    Kyberturvallisuus on digitalisaation sekä edellytys että mahdollistaja
Jarno Limnéll, Aalto-yliopisto, Insta DefSec Oy

•    Näytökset: Taistelunäytös, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Poliisisoittokunta

•    Madventuresin Rikun ja Tunnan kolme vinkkiä turvalliseen matkailuun

Lisää videoita ja kuvia tapahtumasta sekä muut mediamateriaalit: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.kokonaisturvallisuus.fi, SoMe: #Kokonaisturvallisuus
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi(a)tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs