Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Koirien Kalevala, koko perheen ooppera saa ensi-iltansa Kuopiossa aprillipäivänä

Kuopio-Tahko Markkinointi

Koirien Kalevala, koko perheen ooppera saa ensi-iltansa Kuopiossa aprillipäivänä

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 11:07
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginteatteri, Savonia AMK ja Kuopion konservatorio sekä Musti ja Mirri juhlistavat ensi vuonna satavuotiasta Suomea koko perheen oopperalla. Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Koirien Kalevala saa ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 1.4. Virpi Rautsialan ohjaamana.

Jaakko Kuusiston säveltämä veijarimainen ooppera kertoo kaukana Kalevan mailla ennen muinoin asuneesta villistä ja vapaasta koirien heimosta. Heimon naapurina pimeässä Pohjolassa eleli hurja ja häijy susien kansa ja niiden välissä pieni, mutta sitkeä kissojen heimo. Kun koirat ja sudet kilpailivat metsien kuninkuudesta, kiivailtakaan kahinoilta ei voitu välttyä.

Oopperan kantaesitys oli vuonna 2004 Savonlinnan Oopperajuhlilla. Sen libretto on Sami Parkkisen, puvut on suunnitellut Riitta Röpelinen ja lavastus on Tarja Väätäsen. Rautsialan lisäksi Kuopion taiteelliseen tiimiin kuuluvat musiikin harjoittamisesta ja johtamisesta vastaava kapellimestari Rauno Tikkanen, laulut harjoittava Mari-Anni Hilander ja koreografi Virve Varjos. Oppilaitosyhteistyönä tehtävässä produktiossa lavalla nähdään lähes 60 esiintyjää.

Tiedote on julkaisuvapaa!

 

Lisätietoja ohjaaja Virpi Rautsiala 044 718 2415.
tai Kuopion kaupunginteatterin tiedottaja Maija Voutilainen
maija.voutilainen@kuopio.fi
044718 2404

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ja henkilötyövuosiltaan Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiteatteri. Ensi-iltoja on vuosittain 7-10, esityksiä noin 300 ja katsojia teatterissa käy noin 60 000. Henkilökuntaa on noin 80 (taiteellista, teknistä ja hallinnollista).

Ohjelmiston kotimaisuusaste on vahva. Kuopion kaupunginteatteri tunnetaan myös erinomaisesta musiikkiosaamisestaan ja vauhdikkaista menestysmusikaaleistaan. Teatteri tekee myös kansainvälistä yhteistyötä mm. Viroon, Ruotsiin, Tšekkeihin ja Skotlantiin.

Kuopion kaupunginteatterin tehtävänä on tuottaa korkeatasoista ja monipuolista teatteritaidetta, antaa elämyksiä ja virikkeitä, syventää inhimillisyyttä ja vuorovaikutusta sekä edistää erityisesti kuopiolaisten ja pohjoissavolaisten ihmisten hyvinvointia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs