Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Jul i Sinnet -insamlingen har i år hjälpt 20 000 mindre bemedlade barnfamiljer

Mannerheims Barnskyddsförbund

Jul i Sinnet -insamlingen har i år hjälpt 20 000 mindre bemedlade barnfamiljer

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.12.2013 kl. 07:00
Utgivare: Mannerheims Barnskyddsförbund

Jul i Sinnet -insamlingen till förmån för mindre bemedlade barnfamiljer i Finland har fram till julafton inbringat sammanlagt 1 238 329,55 euro.  Insamlingen nådde i år inte riktigt upp till sitt mål på 1 400 000 euro.  Med hjälp av insamlingen har man kunnat dela ut 20 000 gåvokort värda 70 euro till mindre bemedlade barnfamiljer. Med gåvokortet har familjerna kunnat handla mat till julbordet. Jul i Sinnet -insamlingen ordnades i år för 17 gången.  

Jul i Sinnet -insamlingen startade den 22 november och avslutas i dag på julafton. Intäkterna går till gåvokort, som har delats ut till barnfamiljer i god tid före jul. Med gåvokorten har familjerna kunnat handla mat till julbordet. 

Insamlingen ordnas av Mannerheims Barnskyddsförbund och Finlands Röda Kors i samarbete med Yle:s morgon-tv, Yle Radio Suomi och Yle Radio Vega.  Arrangörerna står för insamlingskostnaderna så intäkterna används i sin helhet till gåvokort.

Viljan att hjälpa finns kvar 

Fattigdom bland barnfamiljer har blivit vanligare under de senaste tjugo åren. I Finland finns 120 000 barn som lever i mindrebemedlade familjer. I de här familjerna räknar man pengarna noggrant och sparar ofta även på maten. Jul i Sinnet -presentkortet är en gåva, som sprider glädje till barnfamiljer som är satta i trångmål. 

– Varje år finns det färre gåvokort än familjer vi gärna skulle ge gåvokortet åt, berättar kommunikationsdirektör Liisa Partio vid Mannerheims Barnskyddsförbund. 

I år höjdes insamlingsmålet, eftersom man ville hjälpa fler barnfamiljer. Fram tills i år har Jul i Sinnet -insamlingen varje år överskridit sitt mål. Man kan donera fram till nyåret, så resultatet kan ännu ändras så att alla 20 000 gåvokort kan betalas med insamlingsmedel. 

– Viljan att hjälpa har funnits kvar även i år, men den har fördelats på flera olika välgörenhetsändamål, påpekar Liisa Partio.  


Jul i Sinnet -gåvokortet ger mat på julbordet

Jul i Sinnet -gåvokortet delas ut till en barnfamilj som är satt i trångmål på grund av exempelvis arbetslöshet, sjukdom, överskuldsatthet, låga inkomster eller en krissituation. MLL:s och FRK:s lokalavdelningar letar i samarbete med den lokala rådgivningsbyrån, socialtjänsten eller församlingen fram familjer som behöver hjälp. 

Gåvokortet går att använda endast till att köpa livsmedel. I år har familjerna kunnat handla mat i alla S-gruppens mataffärer, Lidl-affärer samt K-mataffärer. 

 – Ett varmt tack till alla som har donerat till insamlingen, tillägger Liisa Partio. 


Ytterligare information


Kommunikationsdirektör Liisa Partio, Mannerheims Barnskyddsförbund, tfn 040 580 8984

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs