Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Eläköön lapsi! -kampanjalla kymmenen lasta saa oman tukiperheen vuodeksi

Pelastakaa Lapset ry

Eläköön lapsi! -kampanjalla kymmenen lasta saa oman tukiperheen vuodeksi

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2014 klo 08:47
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset, Otava ja Suomalainen Kirjakauppa ovat yhdessä auttaneet kotimaan lapsia ja lapsiperheitä vuosittain toistuvalla Eläköön lapsi! -kampanjalla jo kymmenen vuoden ajan. Tämän syksyisellä Eläköön lapsi! -kampanjan tuotolla voidaan järjestää kymmenelle apua tarvitsevalle lapselle oma tukiperhe vuodeksi. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi.

Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Tukiperheet antavat perheille toivoa ja auttavat vaikeiden aikojen yli.

Eläköön lapsi! -kampanja toteutettiin marraskuussa Suomalaisissa Kirjakaupoissa. Otava ja Suomalainen Kirjakauppa lahjoittavat Pelastakaa Lasten tukiperhetoimintaan 10 000 euroa.

Tukiperheissä käyneet lapset kertovat kokemuksistaan näin:

”Käyn tukiperheessä, koska mulla ei ole isää ja äiti on yksin minun kanssa. Että äiti saa levätä ja että mulla olis jotain tekemistä ja saisin leikkikavereita, kun mulla ei ole sisaruksia.”

”Koska isi kuoli ja äiti ei jaksa yksin huolehtia meistä lapsista.”

”Mä tunnen olevani tärkeä. Tukiperheessä on joskus hiljaista, niin mä olen rauhallinen siellä.”

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs