Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Åbo stad inleder omfattande samarbete med sagofiguren Pikkuli från Åbo

Turun kaupunki

Åbo stad inleder omfattande samarbete med sagofiguren Pikkuli från Åbo

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.07.2016 kl. 09:28
Utgivare: Turun kaupunki

Åbo stad har inlett ett mångsidigt samarbete för att utnyttja den populära Pikkuli som äventyrar i Åbo. Fågeln Pikkuli syns bland annat i stadens tjänster och i de sociala medierna.

En motionsapp med Pikkuli kommer att skapas för daghemmen i Åbo, och man planerar även att använda figuren på museerna och biblioteken i Åbo. Dessutom presenterar Pikkuli staden i videorna Pikkulin Turku (”Pikkulis Åbo”) samt i mobilappen Föri.

Åbo utnyttjar även figuren Pikkuli i de sociala medierna. På webben finns korta tecknade filmer där Pikkuli besöker kända platser i Åbo. Pikkuli och hans vänner besöker både Paavo Nurmi-statyn och Föri samt går på äventyr i Åbo slott.

– Pikkuli förekommer i stadens och Visit Turkus kanaler för de sociala medierna. Vi för kampanj även i Tyskland då den tyska televisionen börjar visa Pikkuli. Marknadsföringen riktas särskilt till barnfamiljer, berättar  Saara Malila, kommunikationschef vid Åbo stad.

Pikkuli är en sagofigur som skapats av animationsföretaget Sun Eye Productions i Åbo. Programmen visas i TV2:s barnprogram Lilla tvåan och i BUU-klubben. Serien har redan sålts till 15 länder, till exempel till Tyskland, Spanien och USA. Åbo stad och Visit Turku får rättigheter att i begränsad utsträckning använda varumärket Pikkuli och upphovsrätterna.

Pikkulis historia fick sin början för nio år sedan i Metsämarja Aittokoskis bok Lennä Pikkuli, Lennä! Inspirationen kom från Aittokoskis familjs vardag. Fågelfamiljen Pikkuli som talar universellt fågelspråk har en helt vanlig barnfamilj lever en vardag med bekanta situationer, där konflikterna alltid slutar bra.

Kring Pikkuli har man skapat olika tilläggsprodukter, så som spel och inlärningsapplikationer.

Lärarna och barnen vid Hepokulta lågstadium i Åbo har deltagit i utvecklandet av Pikkulis inlärningsapp med övningar i sociala och känslolivsfärdigheter i samarbete med pedagogie studerande vid Åbo universitet.

– I samarbetet mellan Pikkuli och Åbo stad letar vi efter olika sätt på att sprida glädje, lek och roliga överraskningar både för åbobor och barnfamiljer som kommer till Åbo, berättar företagets verkställande direktör Metsämarja Aittokoski, regissör, producent och manusförfattare som specialiserat sig på barnmedia och -kultur.

Även Pikkulis lekplats som öppnades i Hansakvarteret i Åbo centrum i början av juli har visat sig vara mycket populärt. Lekplatsen ligger på tredje våningen i guldhuset Hansakvarteret och har redan besökts av hundratals barn och vuxna. Även Hansakvarteret kommer i fortsättningen att marknadsföringssamarbeta med Pikkuli.

Ytterligare information:

Producent-regissör Metsämarja Aittokoski, Sun Eye Productions Oy
tfn 050 3003 513, m.aittokoski@sunineye.com
www.pikkuli.com

Kommunikationschef Saara Malila, Åbo stad
tfn 044 907 5710, saara.malila@turku.fi
www.turku.fi

Videor: www.youtube.com/channel/UCheZpupxjRNG_kUkIlmRHpA

Föri-appen: www.pikkuli.com/fori.html

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs