Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » TUTUT YHTIÖT YKSITYISSIJOITTAJIEN SUOSIKKEJA – NOKIAN YHTIÖKOKOUS ARVOSTETTIIN PARHAAKSI

Yksityissijoittajan valinta 2015

TUTUT YHTIÖT YKSITYISSIJOITTAJIEN SUOSIKKEJA – NOKIAN YHTIÖKOKOUS ARVOSTETTIIN PARHAAKSI

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 10:00
Julkaisija: Yksityissijoittajan valinta 2015

Suomen Pörssisäätiö, viestintätoimisto Kreab ja Wanha Satama järjestivät SIJOITUS INVEST 2015 -tapahtuman yhteydessä yksityissijoittajille kilpailun, jossa valittiin Suomen luotettavimmat ja houkuttelevimmat pörssiyhtiöt. Kilpailussa oli kaksi sarjaa: suuret ja keskisuuret sekä pienet ja First North -listayhtiöt, joita arvioitiin parhaan yrityskuvan, sijoituskohteen houkuttelevuuden, luotettavan sijoittajaviestinnän ja toimivan yhtiökokouksen näkökulmasta.

Suurten yritysten sarjassa voiton vei jo kolmannen kerran KONE Oyj melko selvällä erolla muihin. Äänestäjät arvostivat erityisesti KONE Oyj:n houkuttelevuutta sijoituskohteena ja tuloksentekokykyä. Muita kärkiyhtiöitä olivat Sampo ja Nokia. Pienten yritysten voittaja on toista vuotta peräkkäin Revenio Group Oyj ja sen lisäksi kolmen kärkeen ylsivät Verkkokauppa.com ja Marimekko. Kunniamaininta myönnettiin Nokialle, jonka yhtiökokousta ja mahdollisuutta sähköiseen osallistumiseen pidettiin selvästi parhaana.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kommentoi: ”Tarvitsemme yhä enemmän yksityissijoittajia omistajiksi ja sijoittajiksi tukemaan suomalaisten yritysten kasvua ja kehitystä. Kotitalouksien merkitystä kotimaisten yritysten ja kasvun rahoittajina ei voi ylikorostaa. Yksityissijoittajan valinta -kilpailulla edistetään sitä, suomalaiset yhtiöt kommunikoivat ja ottavat yksityissijoittajat paremmin huomioon.”

Suomen parhaaksi talousviestintätoimistoksi jo pitkään (Taloustutkimus 2002–2014) arvostetun Kreab Oy:n partneri Petra Thorén kertoo: ”Luotettavuuden, vakavaraisuuden ja soliditeetin merkitys korostuu näinä aikoina. Myös osinkotuotot mainittiin usein sijoitusperusteena. Yksityissijoittajien omistajuus pörssiyhtiöissä on noussut merkittävään asemaan ja kilpailutekijäksi. Kilpailun tulokset osoittavat, että yhtiöt jotka viestivät luotettavasti, ovat tavoitettavissa ja huomioivat yksityissijoittajia parhaiten, palkitaan yksityissijoittajien uskollisuudella. Se puolestaan tukee yhtiön arvonmuodostusta.”

Yksityissijoittajan valinta -kilpailun tavoitteena on nostaa yksityissijoittajien arvostusta ja kiinnittää huomiota yhtiöiden sijoittajaviestinnän laatuun. Kilpailun palkinnot jaettiin SIJOITUS INVEST 2015 -tapahtumassa, valtiovarainministeri Alexander Stubbin avauspuheenvuoron yhteydessä.

Voittajat, suuri yritys:

Kone
Kone Oyj voitti jo kolmannen kerran peräkkäin. Kone oli äänestyksessä selvä ykkönen ja vahva joka osa-alueella. Äänestäjät arvostivat erityisesti yhtiön houkuttelevuutta sijoituskohteena ja tuloksentekokykyä. Myös johtoa pidettiin luotettavana. Ainoastaan yhtiökokousosiossa KONE jäi selvästi Nokian taakse.

Voittajat, pieni yritys:

Revenio Group
Revenio Group Oyj antaa itsestään uskottavan ja vakuuttavan kuvan kaikilla kilpailun osa-alueilla. Äänestäjät luottavat johtoon ja yhtiön tulevaisuudensuunnitelmiin. Revenio voitti houkuttelevuudessa Verkkokauppa.comin niukasti, muilla osa-alueilla ero muihin yhtiöihin oli suurempi.

Kunniamaininta:

Nokia
Nokian yhtiökokous (ja sähköinen osallistuminen) keräsi ylivoimaisesti eniten ääniä. Yhtiö menestyi tasaisen hyvin myös muilla kilpailun osa-alueilla.

Lisätietoja:

Kreab Oy   
Petra Thorén
Partneri
puh. 040 764 5462

Pörssisäätiö    
Sari Lounasmeri,
Toimitusjohtaja
puh. 010 820 7500

Liitetiedostot

KREAB
Vuonna 1970 perustettu Kreab on kasvanut kansainväliseksi viestintätoimistokonserniksi, jonka palveluksessa työskentelee 400 viestintäkonsulttia 25 maassa viidellä mantereella. Kreab auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan monimutkaisia yrityselämän, talouden ja politiikan viestintähaasteita sekä saavuttamaan strategiset tavoitteensa. Kreabin Suomen-yhtiö on erikoistunut yritys- ja talousviestintään sekä yhteiskuntasuhteisiin. Toimistossa työskentelee nyt parikymmentä viestinnän ammattilaista.

Luomme vuorovaikutusta.
www.kreab.com

Suomen Pörssisäätiö
Suomen Pörssisäätiö on puolueeton yhteisö, jonka tehtävänä on arvopaperisäästämisen ja arvopaperimarkkinoiden edistäminen. Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja rahoittaa toimintansa sen vuokratuloilla.
Lue lisää Pörssisäätiöstä.

Wanha Satama
Wanha Satama toimii tapahtumapaikkana erikokoisille yritystilaisuuksille ja –juhlille, seminaareille ja näyttelyille sekä messuille Helsingin ytimessä. Asiakkaamme ovat kotimaisten toimialojen kärkinimiä, kansainvälisiä organisaatioita sekä arvostettuja yhdistyksiä ja järjestöjä. Vuosittain Wanhassa Satamassa järjestetään noin 150 tilaisuutta ja tapahtumaa, joissa kohtaa vuosittain 150 000 ihmistä. Helsingin Messut Oy Wanha Satama on osa alan johtavaa Suomen Messut konsernia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs