Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Teknologiateollisuus vauhdittaa kasvua yhteistyöllä bisnesenkeleiden kanssa

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus vauhdittaa kasvua yhteistyöllä bisnesenkeleiden kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2012 klo 13:19
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry ja Suomen yksityissijoittajat ry FiBAN (Finnish Business Angels Network) ovat solmineet yhteistyösopimuksen vauhdittaakseen start up- ja pk-yritysten kasvua.

Teknologiateollisuudessa on vahva tarve tukea yritysten kasvua pienistä keskisuuriksi ja samalla vauhdittaa yritysten kansainvälistymistä. Vertailussa esimerkiksi Saksaan ja Ruotsiin suomalaisessa teknologiateollisuudessa on selvästi vähemmän keskisuuria yrityksiä, jotka muualla ovat talouden vankka kivijalka ja luovat uusia kotimaisia työpaikkoja.

”Teknologiateollisuus ry tukee aikaisempaa enemmän kasvuyrittäjyyden edistämistä, koska käytännössä kaikki uudet työpaikat Suomessa syntyvät kasvuyrityksiin”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

”Yhteistyöllä FiBANin kanssa olemme mukana yksityissijoittajien verkostossa, jonka merkitys on aivan ratkaiseva kasvuyrityksen elinkaaren alkuvaiheessa.”

FiBANin hallituksen puheenjohtaja Juha Kurkinen painottaa, että enkelisijoittajien rooli on kasvanut yritystoiminnassa viime vuosina. Tutkimusten mukaan parhaimmat kasvuedellytykset on yrityksillä, jotka ovat saaneet toimintaansa mukaan yksityissijoittajia. Enkelisijoittajan mukaantulo lisää yrityksen riskinottokykyä ja nopeuttaa kasvua.

”Yhteistyö Teknologiateollisuuden kanssa tuo sijoittajia yhteen niin ict-yritysten kuin perinteisempiäkin aloja edustavien kasvuyritysten kanssa. Perinteisillä aloilla alkuvaiheen kasvuyritysten sijoitustoimintaa on ollut vähemmän, mutta toivottavasti kiinnostus nyt lisääntyy”, Kurkinen sanoo.

Bisnesenkelit ovat yksityisiä sijoittajia ja Kurkisen mukaan se tuo toimintaan henkilökohtaista kiinnostusta yrityksen menestymiseen. Lisäksi järjestön kansainvälisyys tuo yrittäjien ulottuville myös ulkomaisia sijoittajia.

Suomen yksityissijoittajat ry FiBAN on perustettu joulukuussa 2010. Toiminnassa on nyt mukana noin 140 yksityistä sijoittajaa. Tavoitteena on kasvattaa jäsenmäärä tuhanteen viiden seuraavan vuoden aikana.

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, 0500 445 444

Hallituksen puheenjohtaja Juha Kurkinen, FiBAN – Suomen Yksityissijoittajat ry, 0400 469 484


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs