Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » S-Pankki ottaa vastaan markkoja myös kolikkoina

SOK

S-Pankki ottaa vastaan markkoja myös kolikkoina

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2011 klo 10:25
Julkaisija: SOK

S-ryhmään kuuluva S-Pankki aloittaa markkojen vastaanottamisen Prismoissa ja Sokoksissa sijaitsevissa asiakaspalvelupisteissä. Markkoja voi palauttaa S-Pankkiin ensi vuoden helmikuun loppuun asti, jolloin markkojen lunastus Suomessa loppuu kokonaan. Helmikuun lopussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta markkojen ja eurojen yhteiskäytön päättymisestä.

– Markkoja on edelleen aika paljon liikenteessä ja palautustahti varmasti kiihtyy ennen määräajan loppumista. Haluamme kantaa oman vastuumme markkatalkoista, sanoo S-Pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Sinkkonen.

S-Pankki on Suomen Pankin ohella yksi harvoista paikoista, jonne voi palauttaa markkoja myös kolikkoina. Suomen Pankin tilastojen mukaan kierrossa on noin 1,7 miljardia markkaa, joista lähes 600 miljoonaa on kolikkoja.

Osa markoista ei enää kelpaa palautettavaksi. Kolikoista vaihtokelpoisia ovat viimeiseen ennen euroaikaa käytettyyn sarjaan kuuluvat markat ja pennit. Seteleistä vaihdettavaksi käyvät kaikki vuonna 1945 tai myöhemmin painetut markat.

Markkojen vaihtokurssi on edelleen sama kuin euroon siirryttäessä. Yksi euro vastaa 5,94573 markkaa. 

Sinkkonen suosittelee palauttamaan markat, jos niitä on jäänyt talteen isompia summia.

– Muutama kolikko ja seteli kannattaa jättää muistoksi markka-ajasta. Hyväkuntoisilla markoilla saattaa olla tulevaisuudessa numismaattista arvoa, Sinkkonen sanoo.

Lisätietoa:
Johtaja Jari Sinkkonen, S-Pankki Oy, puh 010 76 81378, jari.sinkkonen@s-pankki.fi.

S-ryhmään kuuluva S-Pankki on suomalainen kauppapankki, jolla on 2,4 miljoonaa asiakasta. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen säästämiseen, maksamiseen sekä hankintojen rahoittamiseen liittyviä palveluja. S-Pankki palvelee asiakkaitaan noin 1 000 S-ryhmän toimipaikassa ympäri Suomen sekä verkkopankissa ja puhelinpalvelun kautta. S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuutta kuvaava Avainlippu-tunnus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs