Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Oma Säästöpankki teki huipputuloksen

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki teki huipputuloksen

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 13:07
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Vuosi 2014 jää historiaan merkittävänä virstanpylväänä Oma Säästöpankki Oy:n toiminnassa. Pankki toteutti useita merkittäviä ja kauaskantoisia rakennejärjestelyitä, joiden lopputulemana muodostui Suomen suurin Säästöpankki. Tehdyt ratkaisut takaavat pankille ja sen asiakkaille erinomaiset toimintaedellytykset pankkeja koskevan sääntelyn kiristyessä tulevina vuosina. 

Rakennejärjestelyjen ohella menestystekijäksi nousee pankin erinomainen menestys ydinliiketoiminnassaan. Tuloksentekokyky, vakavaraisuus, asiakastyytyväisyys ja liiketoiminnan kasvuvauhti ovat vuodesta toiseen vertailuryhmän parhaimmistoa.

Merkittäviä tapahtumia tilikauden aikana;

  • Kantasäästöpankki Oy:n liiketoiminta yhdistettiin Oma Säästöpankkiin maaliskuun lopussa.
  • Huhtikuussa toteutettiin 50.000.000 euron joukkovelkakirjaemissio kotimaisille instituutiosijoittajille, emissio ylimerkittiin muutamassa tunnissa vahvana luottamuksenosoituksena OmaSp:lle.
  • Toukokuussa OmaSp irtaantui Säästöpankkiliitosta tarkoituksenaan välttää rajattomaan yhteisvastuuseen perustuva yhteenliittymärakenne.
  • Toukokuun lopussa Suodenniemen Säästöpankin liiketoiminta yhdistettiin osaksi OmaSp:tä.
  • Syyskuun alussa julkistettiin historiallinen aiesopimus Joroisten Osuuspankin liiketoiminnan luovuttamisesta Oma Säästöpankille. OP- ja SP-ryhmittymien välistä raja-aitaa ollaan ylittämässä ensimmäistä kertaa Suomen pankkihistoriassa.
  • Marraskuun lopussa Etelä-Karjalan Säästöpankki Oy yhdistyi Oma Säästöpankin kanssa. Tällöin muodostui Suomen suurin ja taloudellisesti vahvin Säästöpankki.

Positiivinen kehitys on jatkunut myös alkuvuonna. Tammikuussa julkistettiin aiesopimus Pyhäselän Osuuspankin liiketoiminnan yhdistämisestä Oma Säästöpankkiin. Asiakaspalvelun osalta merkittävä uudistus koettiin helmikuun alussa, kun käyttöön otettiin täysin uudistettu henkilöasiakkaan verkkopankki. Investoinnit jatkuvat myös konttoriverkoston uudistamiseksi vastaamaan nykyajan tarpeita.

Tilinpäätöstiedot

Markkina-asema jatkoi vahvistumistaan pankin ydintoimialueella, liiketoiminnan kasvuvauhdin ollessa toimialan keskimääräistä tasoa vauhdikkaampaa. Samoin toiminnan kannattavuus on jälleen kerran pankkien parhaimmistoa. Pankin hyvä liiketoiminnallinen menestys hyödyttää konkreettisesti sekä asiakkaita että koko pankin toimialuetta.

Taseen loppusumma: 1,62 miljardia euroa
Liikevoitto: 19 miljoonaa euroa
Henkilöstö: 200 henkeä
Konttoriverkosto: 38 täyden palvelun pankkikonttoria
Asiakasmäärä: noin 115.000

Oma Säästöpankista Suomen suurin Säästöpankki

Vuonna 2013 julkistetut yhdistymishankkeet toteutuivat aikataulussa ja suunnitellusti. Entisestään vahvistunut pankki on jo osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Asiakkaat arvostavat itsenäistä ja paikallista toimintatapaa, jossa ulkopuolisten toimijoiden riskit on rajattu selkeästi pois.

Maakunnasta käsin johdettu suomalainen pankki on positiivisella tavalla erilainen toimija kotimaan pankkimarkkinoilla, vaihtoehtoina ei ole kuin kansainvälisiä pankkikonserneja tai pääkaupunkikeskeisiä toimijoita. Yhteistyökumppanit ovat huomioineet pankin kasvun kansallisen tason merkittäväksi toimijaksi. Toimivat kumppanuussuhteet parantavat entisestään pankin kykyä tarjota laadukkaita pankkipalveluita ja ylläpitää kustannustehokkuutta.

Vuoden 2015 näkymät 

Kotimarkkinoiden heikko suhdannetilanne, poikkeuksellisen matala markkinakorkojen taso ja kiristyvä pankkisääntely aiheuttavat harmaita hiuksia pankeissa, jotka eivät ole tilanteeseen riittävästi ja riittävän ajoissa varautuneet. Oma Säästöpankki hyötyy huomattavasti lähivuosina onnistuneesti toteutetuista yhdistymishankkeista ja positiivisella kehitysuralla olevasta ydinliiketoiminnastaan.

Pankki suhtautuukin toimintaympäristön haasteista huolimatta tulevaisuuteen luottavaisin mielin ja on valmis ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin myös tulevan menestyksen mahdollistamiseksi.

Lisätietoja:

Oma Säästöpankki Oy, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi
045 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oy, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partanen
040 834 5931, jarmo.partanen@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oy muodostuu vahvoista ja kannattavista säästöpankeista ja sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115.000 asiakastaan 38 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs